SHEILA HAR APPORTERAT! IGÅR APPORTERADE HON HELT SJÄLV MED APPORTBOCKEN I MUNNEN, HELA VÄGEN IN TILL MIG. ÄÄÄNTLIGEN, får man väl säga? ;-) Det börjar äntligen ge resultat, trots att vi inte tränat så mycket! Tur att man har en klok hund eller hur? Nu är det bara en bit kvar, nu när hon äntligen börjat förstå vad det är frågan om.

Igår var det för övrigt utbildningskurs igen. Vi har nu avslutat de (läs trååkiga) passen med Studiefrämjandet och har nu påbörjat hunderiet, pedagogiken. Vår kursledare, Pia är jätteduktig på alla sätt och en bra ledare enligt mig. Denna gång hade vi i läxa att läsa i boken "hundens språk" (tror det var den) och vi delades sedan upp i grupper då vi skulle svara på vars fyra frågor. Min grupp fick svara på saker som "vad en retningströskel?", "vilken roll bör hundägaren ha i flocklivet?" osv. När vi svarat på frågorna samt diskuterat i gruppen så fick vi gå upp och presentera och så fick alla kursmedlemmar diskutera tillsammans. Riktigt intressant dag får jag säga! Numera är passen ungefär 2½h-3h långa så när jag kom hem var jag minst sagt trött! Tur att man får fika iallafall... Om nu det är tur dvs, för det blir ju en del. ;-)

Igårkväll kunde jag trots att jag var trött inte sova så jag bestämde mig för att läsa i boken vi fick i läxa till nästa gång, "Din hund fortsätter" där det står hur man lär ut olika lydnads och bruksmoment steg för steg. Skitintressant, verkligen! Läste om bland annat sändandet (rutan), apporteringen och inkallning med ställande. Fick en massa nya tips som lär bli en perfekt inspiration till vår fortsatta träning i lydnadsklass 2.

På torsdag är träningen flyttad till klockan 11 på morgonen (!) eftersom det är röd dag. Jag tror dock att jag åker dit på kvällen istället och tränar om jag åker dit för så tidigt tänker inte jag gå upp på min lediga dag! Ska dessutom ut på äventyr imorgon kväll så det är inte läge.

Imorgon ringer klockan förresten redan vid 6 då jag ska vara hos doktorn för ultraljud (för mitt magont) klockan 07:40. Därefter, klockan 08:15 har jag nationellt prov i Matte A, hemskt! Får väl hoppas att det går bra iallafall, trots stressen som lär förekomma däremellan. Ha det!

Bilden nedan är ta
Picture
 


05/15/2010 08:01

Underbart! Sa väl att ni skulle fixa det :-)

ReplyLeave a Reply.