Igår innan instruktörsutbildningen började så tränade jag, Johanna och hundarna på klubben. Det blev dock bara en halvtimmes pass med tanke på att jag slutade sent som vanligt. Vi tränade bland annat dold platsliggning på ca 5 minuter (gick jättebra), fritt följ, hopp sitt hopp och fjärren. Johanna fick kommendera oss på det fria följet och det gick förbaskat bra! Sheila har verkligen fått upp kontakten (inte för att den inte funnits innan men ändå), det är så roligt att detta är en av Sheilas bästa moment, det som annars är så mångas fasa. Även det andra gick jättebra idag. Det enda som vi för tillfället står still på är rutan. Sedan vi tog bort hjälperna (pinne med godis längst in i rutan) så förstår Sheila ingenting. Vi måste alltså börja om helt ifrån början men problemet är -hur? Vilket är det bästa sättet? Jag vill ha tillbaka hennes fart och säkerhet på momentet, men jag vill att hon ska FÖRSTÅ vad rutan är för någonting och inte bara gå efter ett föremål! Jag ska läsa på om detta till nästa träning och sedan försöka hitta ett bra sätt. Kanske finns det någon på klubben som har något bra förslag!

Instruktörsutbildningen var som vanligt intressant. Vi gjorde som vanligt, delades upp i grupper och fick svara på frågor vi haft i läxa för att sedan presentera det vi kommit fram till för hela gruppen. Idag handlade det om kommunikation och signaler mellan hund och människa samt hund och hund. Det var mycket intressant och skulle jag haft mer tid just nu så hade jag skrivit upp alla frågot respektive svar här, för det var verkligen lärorikt!

Idag hade vi friluftsdag med skolan som innebar att vi skulle gå från Skanörs hamn till Ljunghusen. Rundan var över en mil (kanske två??) och jag bestämde mig för att, eftersom vi ändå inte bor så långt ifrån, ta med Sheila. Idag sken solen och det var VARMT för första gången den här våren. Härligt som sjutton! 23 grader tror jag det var tillochmed. Sheila tyckte att rundan var kanon och hon var väldigt populär bland alla mina klasskamrater. Hon fick gå lös större delen av rundan och självklart så tog hon en hel del simturer i havet och sjöarna som var utspridda lite överallt. När vi kom hem luktade hon ALLT ANNAT än gott så det blev en dusch tillhörande schampoonering för henne så fort vi kom innanför dörren. Nu är hon ren och fin igen och har sedan vi kom hem i stort sett inte varit vaken mer än en sådär tio minuter.

Picture
Picture
 


06/11/2010 08:00

Hej Hej Sanna!
Hoppas allt är bra och att konseren går bra opera är ju inte det lättaste.
Skall du ut till Birgitta nu den 13/6?
Vi skall ditt med Ricco!
Sheila är med jättesöt så kul att läsa hur bra det går för er!
Du lägger ner jättemycket tid.
Ha annars en skön helg!
Vov vo från Ricco & Towe

ReplyLeave a Reply.