Hann inte skriva igår efter tävlingen eftersom det är mycket som händer. Bloggen är rätt så oberäknelig just nu då det är mycket i vägen men jag ska göra så gott jag kan. Jag ska denna veckan turnera med skolan (sjunger i ett band) och då åka runt på olika grundskolor i Skåne så jag kommer få gå upp väldigt tidigt bland annat imorgon och på onsdag (07:15 ska jag vara på skolan..) På lördag åker jag till Paris, ska bli skönt att komma bort lite.

Eftersom klockan ringer strax innan sex imorgon så ska jag sammanfatta söndagens bravader kort. Vi hade en otrolig otur med vädret, det ösregnade hela dagen och var svinkallt. Jag fick nummer 16 i lottdragningen, vilket betydde att jag var sist ut. Först var det dold platsliggning och just när det var grupp 3 (den platsliggningen Sheila och jag var med i) öppnade himlen sig rejält. Sheila låg jättefint och när det gått nästan 3 minuter avbröt domaren platsliggningen eftersom en hund hade börjat gå runt och även bajsat på planen. Creds till Sheila som låg kvar!!

När jag kom tillbaka till Sheila igen blev hon såklart glad och lättad att det var över och förstod inte riktigt varför hon skulle lägga sig igen? Därav ett segt läggande...
Vi fick pga detta en 8 på platsliggningen, otroligt störigt eftersom det inte står med i regelboken att platsliggningen ska ske i 3 minuter TVÅ GÅNGER :-( Tycker det var dåligt överhuvudtaget eftersom det ändå i princip gått 3 minuter när domaren bröt, och alla hundar utom en (eller två?) låg kvar.

För er som inte vet är ju koefficienten 4 på platsliggningen vilket betyder att resultatet gångas med 4, så därför förlorade vi 8 hela poäng. Redan där visste jag att första priset var lååångt borta. Fast jag hade ändå inte väntat mig det ändå.

När det var vår tur att tävla hade Sheila suttit i bilen under hela tävlingen så hon var SUPER TAGGAD. Jag älskar att ha en taggad hund, det syns på hela henne hur kul hon tycker det är och hur mycket hon vill jobba. Antingen var hon FÖR taggad idag eller så får jag helt enkelt vänja mig vid det och var väldigt tydlig och nogrann? För egentligen så vill jag inte ta bort hennes enorma motivation, jag vill istället berömma henne för den och få henne att fortsätta känna denna glädje på planen. Idag blev det iallafall alldeles för många slarvfel (enligt mig). Sheila var som sagt övertaggad och jag väldigt nervös och inte riktigt med i hennes svängar.

Vi gjorde ett bra fritt följ (fick en 8) trots att det enligt mig kunde varit bättre. Domaren var enligt många, och också mig förvisso ganska snål med poängen och gav lätt nerdrag som tex. en 8 på läggande under gång osv. Inkallning med ställande idag var väl det jag kan "klaga" på. Sheila förstod nog inte riktigt att hon skulle stanna redan från början, haha. I det tillfället är det INTE bra att vara så taggad. Jag fick kommendera två gånger efter varandra, och ja, det blev inte bra. Vi fick en 5 på detta moment, väldigt trist eftersom det drar ner en hel del poäng! Kunde väl kanske tänka mig en 6 iallafall, men en 5? Nja, så dåligt var det väl ändå inte kan jag tycka...

Iallafall. Sheila klarade rutan idag trots att hon ställde sig lite för långt till vänster, men jag är faktiskt väldigt överraskad över att hon förstod direkt vad jag menade när jag kommenderade igen. Då gick hon raka vägen in i rutan utan att tveka och ställde sig så fint. Vi fick en 7 på detta moment. Duktig Sheila!

Apporteringen förstår ni nog hur den gick? Hon såg inte apportbocken men andra gången jag kommenderade så sprang hon dit, luktade på den och förstod inte alls varför vi skulle "leka" nu? Precis som vanligt, haha.

Resultaten av tävlingen kommer. Vi gick hem innan prisutdelningen, så Johanna fick ta min bedömning. Jag tror jag fick ca 133 poäng idag, men trots det är jag nöjd med min något övertaggade hund. Målet var ju som vanligt att klara rutan och det gjorde vi ju som tur var.


/Sanna
Picture
 


Visst är det härligt med en taggad hund ! Man blir så himla glad och taggad själv då :)
Förstår att du är nöjd och det tycker jag ni ska vara också, trotts väder och poäng.

Irriterande det där när de bryter platsen... hände mig en gång och Jakkho såg ut som ett frågetecken när jag sa åt honom att ligga igen. Men lika glad var han för det, då det är hans favoritmoment. Ligga ner med huvudet i backen, sluta ögonen och ta sig en liten tupplur. Det bästa som finns tkr han ! Jakkho: "platsliggning?! gött ! Slipper man göra ngt ! " ;) Världens mest otaggade och omotiverade hund hahah...

Reply
Sanna
10/26/2010 08:54

Ja, det är det verkligen! Det är så skönt att Sheila fortfarande är så taggad trots att momenten är en aning uttjatade!
Ja, det var helt klart surt att de bröt platsen när hon varit så duktig :-( Aw, söta Jakkho! Men då får du helt enkelt tänka positivt -ett moment mindre att oroa sig för!

ReplyLeave a Reply.