I tisdags var det valpkurs igen (håller min första kurs på brukshundklubben för de som inte vet) och trots vädret så var det bara två som var borta. Det var ett riktigt regnoväder kan jag säga, och KALLT var det också. Vet inte riktigt vad jag tycker om snön som nu kommit och överraskat såhär i slutet på november. I vanliga fall hade jag nog tyckt om det. Nu känns det bara irriterande.

Men det ska jag inte skriva om nu. Jo, valpkursen. Vi började passet med att se lite på film (Memea Mohlins vardagslydnad), höll med om en del i filmen men jag tänkte på en sak. Det här med att man först säger till hunden med tex. ett nej-kommando och därefter "tycker synd om" hunden och säger massa ord som "stackars liten" och "lilla vännen då", varför gör man det? Ska det inte vara först ett nej-kommando och sen "kom så gör vi något annat"? För att visa att det hunden gjorde inte var okej men sedan, för att bryta tråkigheterna göra någonting annat. Så att hunden inte blir underlägsen menar jag. Sen finns det ju hundar man kan "bestraffa" och säga till hur mycket som helst utan att de skäms ett enda dugg (som Sammy t.e.x), de kanske man kan testa detta på? Att hålla kvar det "obehagliga" liksom. Om någon skulle ha någon fundering på detta så får ni gärna dela med er av det!

Efter filmen så fick kursarna berätta lite om sina hundraser, vilket också var läxan till denna gång. Mycket intressant att höra om allt från cane corso till fransk bulldog! Väl utomhus tränade vi slalom mellan koner, inkallning, förbudsövning med skål samt kontaktövningar.
Jag höll i slalomen och kontaktövningarna. Har tränat en hel del kontakt med mina hundar vilket jag tycker är A och O i både vardags och tävlingslydnaden.

Kursarna var hur duktiga som helst och det är så roligt med kursare som frågar så mycket och även blir glada när man ger dem feedback och något att tänka på. Känner verkligen att detta är min grej!

Idag har jag pluggat precis hela dagen (har hur mycket som helst i skolan nu) så därför är jag helt slut. Struntade också i att åka till klubben för lydnadsträning idag, inte bara för snöovädret utan också för att jag verkligen behövde tiden för att plugga. Igår var förresten Sammy hos Yvonne en sväng (hon trimmar hundarna när jag själv inte har tid) och han blev SÅ fin! Det blev vardagsklippning denna gången så hon tog en hel del. Man ser på Sheila att hon snart behöver en omgång hon också. Bilder nedan:
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 


11/26/2010 03:34

Håller med! Tycker inte heller om "tycka synd om-grejen".
I träning nonchalerar jag fel och säjer kanske bara lite "ojsan nu tar videt igen", och så börjar vi om. När det går mot rätt väg så blir det beröm. Fungerar hur bra som helst.
I vardag finns nej som "bryter" och som du säjer " gör vi något annat".
Kontakt är helt klart det viktigaste.

ReplyLeave a Reply.