Har inte skrivit i bloggen på en lång tid pga omständigheter som hänt i mitt liv. Jag har valt att hålla detta utanför bloggen och bara fokusera på hundaktiviteter här.

Har missat drygt en månads träning och instruktörsutbildning efter allt som hänt men nu har vi börjat komma igång så smått igen vilket Sheila är väldigt glad för! Instruktörsutbildningen är inom en väldigt snar framtid färdig och jag är då utbildad valp och lydnadsinstruktör, kul! Var bland annat på instruktörsutbildning igår (söndag) från nio till två-tre ungefär. Vi gick då igenom allmänlydnadspasset som vi även tränade igenom med våra hundar. Vi håller just nu på med ett eget projektarbete där man ska träffa en hundägare med sin hund åtta gånger samt skriva träningsdagbok för att lära ut ett allmänlydnadsmoment. Vi har sedan en exemination troligen om ett par månader då vi kommer att lämna in vårt arbete och visa upp för en domare vad hunden och hundägaren lärt sig osv. Jag har valt Lisa, min systerdotter och hennes hund, Wilma som är en bouvier de flandres på 2 år. Vi har träffats två gånger och hon håller på att lära sig momentet gå fint med och utan koppel. Hittills har det gått bra.

Även vi ska kunna gå igenom alla allmänlydnadsmoment med våra egna hundar när utbildningen är slut och det var då detta vi tränade på idag. Det är väldigt enkla moment som tex inkallning med störningar, gå fint i koppel, sitta tyst i en bil, nosaktivitet, visitation, passivitet m.m. Sheila genomförde alltihop helt lysande, inga problem med allmänlydnaden här inte.

Nu är det bara två gånger kvar på instruktörsutbildningen +eximinationen och sedan är vi helt klara! En väldigt rolig grej ska hända nu i slutet på oktober, jag ska nämligen vara instruktör för min allra första valpkurs! Det är jag och min vän Johanna som ska hålla den tillsammans och det ska bli väldigt spännande. Mer om det snart!

Efter instruktörsutbildningen tränade jag, Johanna och hundarna en stund på appellplanen. Såhär såg momenten ut idag:

Dold platsliggning: Går kanon, Sheila verkar helt säker just nu.
Fritt följ: Går jättebra, Sheila är peppad.
Läggande under gång: Går vanligtvis utan problem men denna gången hände något och Sheila förstod ingenting. Det är bara för mig att påminna henne igen!
Inkallning med ställande: Har börjat köra med att lägga godis bakom henne och detta har gett väldigt fina resultat med en gång!
Rutan: Detta går vanligtvis hur bra som helst men de senaste två gångerna har Sheila gått och snusat vid den vänstra konen. Varför?
Apportering: Vi kör övningar här hemma, återkommer om ett tag om hur det gått.
Fritt hopp över hinder: Går vanligtvis jättebra men denna gången råkade Sheila för första gången slå i hindret ett par gånger. NOT GOOD
Fjärrdirigering: Detta går väldigt bra!

Jag kan faktiskt avslöja att vi nu har ett par tävlingar inbokade, men pga att vår apportering ännu inte är klar så gör vi bara så gott vi kan med de andra momenten! Första tävlingen är om lite mindre än 2 veckor, spännande! Imorgon är det instruktörsutbildning igen och kanske kan det bli lite träning då också?

/Sanna
 


10/12/2010 13:56

Skönt att ni är tillbaka igen. Tänk att vi nu, 9 år sen vi började träna hund, ska hålla vår första kurs! -Och dessutom tillsammans. Ser fram emot detta jättemycket, ska bli jättekul. Kram!

ReplyLeave a Reply.