I torsdags var vi på vår första föreläsning för uppfödarutbildningen på Sydskånska kennelklubben i Arlöv! Den handlade om parning och dräktighet och varade i 3 timmar. Det var väldigt intressant och den innehöll både nyttig repetition och nya saker att lära sig. Gud så sugen man blir! Tyvärr är nästa föreläsning inte förrän i oktober och den sista i november, så i november är vi helt klara med utbildningen. Jag längtar så till nästa gång!

Sheila är för tillfället en aning skendräktig och tyr sig väldigt mycket till sitt favoritgosedjur som hon håller stark uppsyn över. För några dagar sedan lade hon ut gosedjuret i vardagsrummet då mamma gick och lade in det i mitt rum igen. Gissa vad hon gör då? Jo, hon tar gosedjuret och lägger det på samma plats igen. Då går mamma och lägger tillbaka det i mitt rum igen, vilket Sheila ser, och då går hon än en gång och lägger det på samma plats. Hon är helt otrolig! Såhär kan hon hålla på hur länge som helst, ingen är så envis som Sheila kan jag säga. Nu har jag dock beslutat mig för att lägga undan gosedjuret ett tag eftersom hon även blir himla gnällig när det råkar vara i närheten. Hopplösa hund!

I fredags var pappa hos veterinären med Sammy, han har nämligen haft en "knöl" som jag tycker liknat en fästing på kinden och som vi beslutat oss för att kolla upp. Veterinären visste inte säkert, men tyckte som jag, att det liknade en fästing. Sammy sövdes ner och "knölen" skars bort, det blev fyra stygn på kinden. Sammy fick även sin vaccination när de ändå var där. Fina, duktiga lilla Sammy sa inte ett pip ifrån sig under hela dagen. Men trött var han när de kom hem! Sheila fick följa med till veterinären och hon var helt ifrån sig av oro för sin Sammy. De är så himla goa mot varandra, de två. Hon har så fint tagit hand om Sammy nu när han varit lite hängig under helgen efter narkosen. Nu äter han pencillin och allt går jättebra, han är pigg och glad och ingen större skada skedd. 
 
Igår gav jag båda varsin avmaskningstablett så nu är det gjort också! Glömde nämna att Sammy nu är rakad så han ser ut som en liten valp igen, DET kan jag säga är härligt att se när han snart är 10 år gammal! Han ser ut som en liten labradorvalp fast med lite längre öron. ;) På fredag blir han som sagt 10 år gammal, helt otroligt att jag haft honom i 10 år!!! Jag är så glad för både honom och Sheila, de är precis som två cocker spaniels ska vara. Sammy är stor och maskulin och Sheila lite mindre och feminin. Sammy väger 16kg (han är väldigt stor) och Sheila 11kg. Mina godingar!

Igår på vägen hem från pappa beslutade jag mig för att gå en långrunda med Sheila och DÅ kan jag säga, då var hon allt utom en goding. Vi gick i bruksparken (en park med lägenheter där jag även bott en gång i tiden) och där finns en ganska lång och bred fors som går igenom hela Hököpinge samt Gessie. Självklart så fick Sheila syn på denna och inte hade matte en chans mot en badgalning som hon! Sheila simmade, dök och hade det kanon i vattnet medan jag stod och funderade på hur jag skulle få in henne i vårt nystädade hus sedan... Jag löste detta genom att hämta en handduk, bära in henne i duschen och schampoonera henne allt för tredje gången den här månaden!
Picture
 


03/30/2010 12:58

hej!
vilken liten busbadtokig tjej du har!!
Abbe är precislika dan.
Han kan inte gå förbi något vatten utan att försöka doppa sig.
Kul att du gillade uppfödarutbildningen.
Den är säkert väldigt intressant.
På torsdag ska jag med Birgitta till vet. för det är dags för skrutt Teo att höfledsröntgas.
Vi håller tummarna på att det blir bra resultat.
Ha nu en riktigt glad påsk med dina goa hundar.
Kram patricia

ReplyLeave a Reply.