Den här veckan har vädret varit jättehärligt här nere i Skåne, så skönt! Den enda nackdelen är bara att jag idag började jobba igen... Imorgon kommer jag dock bara jobba fram till lunch och på fredag (midsommar) gäller samma sak. Sen är det ju helg och därefter jobbar jag hela nästa vecka... NU hade det dåliga vädret gärna fått komma istället ;-) Fast... det hade inte varit fel med bra väder på midsommar då hela min gamla klass från nian ska fira tillsammans! Ska bli jätteroligt att träffa alla igen efter att alla börjat i nya gymnasium osv.

Idag tränade Sheila och jag en liten sväng på kvällen precis innan solen gick ner och därefter gick vi en härlig promenad. Vi har tränat lite nästan varje dag på sistone och IDAG så fick jag se resultatet på riktigt vad gäller rutan, VILKEN FÖRÄNDRING!! Jag har ju börjat med att lägga Sheila långt bort utom synhåll (då tränar vi även dold platsliggning samtidigt) för att sedan lägga ut konerna samt det kamouflerande, gröna locket med godis på längst ut. Därefter går jag och hämtar Sheila (som självklart är eld och lågor och vill inget hellre än att leta upp min lukt) men det får hon inte. Jag misstänker (tyvärr) att hon hittar till rutan väldigt lätt pga min lukt och går därför inte längre samma håll som hon ska in i rutan när jag sätter ut konerna.

Idag tränade vi först lite fritt följ och det gick hur bra som helst, jämför man med Sheilas språng när vi tränade in linförigheten (i ettan) och nu i det fria följet så har hon gjort otroliga framsteg! Hon springer hur fint som helst bredvid min sida nu (när hon inte är alltför trött och varm, då kan det bli lite slött) och det trodde jag aldrig. Det är SÅ skönt att ha ett sånt fint fritt följ, för enligt mig är det fria följet A och O för en bra lydnad. Kontakten, samarbetet, lyhördheten, allt finns med i det fria följet! När vi hade tränat färdigt fritt följ gick vi till rutan, ungefär tio meter ifrån (som på tävling) och jag kommenderade henne då "framåt". Utan någon tvekan alls så sprang Sheila så fort hon kunde in i rutan, det var verkligen jättefint! Och finare blev det, hur det nu kunde bli det :-O Hon gjorde det KLOCKRENT varenda gång! UTAN att jag visat henne varken när jag satte upp rutan eller att jag satt ut locket. När vi sedan gjort det ett par gånger så tänkte jag att nu ska jag inte gå för fort fram så hon blir förvirrad (jag gör lätt det när det går "för" bra för att vara sant, typ). Jag gick iväg med Sheila och lade henne utom synhåll igen (dock lite närmre denna gång) och bytte sedan sida på rutan och lade locket (som alltid ska innehålla godis ovanpå så Sheila får sin belöning direkt) på mellan två andra koner. Jag gick sedan för att hämta Sheila som än en gång var eld och lågor(!)

Även denna gång tränade vi ett moment mellan för att hon inte ska ha fokus på det jag precis gjort (trots att hon inte såg, haha). Vi körde en inkallning med ställande och jag tog upp handen (skiter i om det blir DK på det, hellre det och få tex. en 8:a än att hon inte stannar direkt och får en 6:a liksom). Inkallning med ställande var precis som rutan, KLOCKRENT! Hon stannade direkt och det såg jättefint ut! Hoppas bara inte att hon springer och letar efter godis när vi tävlar bara, eftersom jag ibland kastar godis bakom henne, hehe... Sedan var det då tillslut dags för rutan från andra hållet (ville inte köra för många moment eftersom det redan gått så bra, så rutan var även det sista vi körde för kvällen). Gissa om hon tvekade en endaste gång, trots att vi bytt sida? INTE DÅ! Det gick hur bra (bäst) som helst! Jag tänkte nästan att hon skulle snedda i rutan eftersom locket förut låg på ett annat ställe men det gjorde hon inte, kanske har hon faktiskt börjat förstå att hon ska gå framåt, IN i rutan för att sedan få godiset på andra sidan? ÅH vad jag hoppas!

Imorgon är det träning på klubben och jag HOPPAS att det ska gå lika bra då! :-D

Picture
 


06/25/2010 04:04

Hejsan på er!
Kul att läsa om er flitiga träning.
Vi vill bara passa på att önska dig o dina goa hundar en TREVLIG MIDSOMMAR!!
Ha det så bra.
Kram!!!

Reply
06/29/2010 10:18

Härligt Sanna att träningen går så bra! Ska bli kul att följa er framåt i klasserna. Kommer att gå superkanon, det vet jag :). Fortsätter gärna att träna med dig och hjälpa dig så gott jag kan. Kramisar

ReplyLeave a Reply.