Idag åkte vi till Svedala för att tävla i lydnad. Vi fick nummer 4 på lottningen vilket var okej, gillar egentligen att vara lite senare. Tävlingen i sig gick jättebra om man bortser från att Sheila för första gången inte riktigt hittade in i rutan... Aja, det ska ju också få hända någon gång! Vad gäller inkallning med ställande så behövs det verkligen tränas på ordentligt, Sheila gick flera steg idag med.

Sheila kändes väldigt taggad som vanligt och väldigt glad, det är så roligt att det inte bara är jag som tycker det är otroligt kul! Vad gäller apporteringen så sprang hon idag fram till apportbocken och lekte lite med den, detta skulle förmodligen göra de flesta förbannade men jag och domarna skrattade bara. Det kändes faktiskt bra att hon iallafall tyckte den var rolig idag! När momentet var avslutat och jag skulle gå fram och hämta apporten och tog upp den från marken i höjd med Sheila så tog hon såklart tag i den, DÅ passade det. Haha, den hunden alltså. Såhär såg vårat protokoll ut:

Platsliggande: 10
Fritt följ: 8 -snusar, tappar pos, mycket fin kontakt
Läggande: 8 -dk
Inkallande med ställande: 6 -snusar, dk, många steg
Sändande med ställande: 0 -flera dk
Apportering: 0 -dk kropp, lek
Fritt hopp över hinder: 10
Fjärrdirigering: 10
Helhetsintryck: 10 -mycket fin kontakt
=134 poäng - 3 pris
Så trots två nollade moment så lyckades vi med FYRA 10:or varav en var en 10 i helheten!!! Domaren kom fram och berömde oss för vår fina kontakt och samarbetsvillighet och han har SÅ rätt! Hade vi klarat rutan idag hade vi förmodligen haft vårt första pris, vilken osis va. Nja, man lär sig av allt och jag är faktiskt riktigt nöjd med vår insats idag trots våra två "nollanden".

Av 9 tävlanden så kom vi dessutom på 4:e plats och det är inte så fy skam tycker vi! Nästa tävling är i Skurup den 20:e och nästa helg ska vi på inofficiell utställning där jag ska ställa både Sammy och Sheila -mer om det i veckan!

Just nu passar jag på att njuta så mycket som möjligt med mina både hundar som ligger här bredvid mig. Hoppas att alla haft en trevlig helg.

/Sanna
Picture
 


11/08/2010 00:16

Inte illa med fyra 10:or!!
Den där "lilla" komentaren från domaren kan betyda så mycket tycker jag.
Lycka till framöver/ Kylle

Reply
11/08/2010 08:46

Så duktiga ni är! Det viktigaste som jag tycker ni har kul bägge två. Hm hur man nu kan tycka lydnad är det;) Men vi hejar på syrran och dig och 4:plats wow säger vi

Reply
11/10/2010 08:43

Kul att höra att du är nöjd med dagen och er tävlingsinsats. Lycka till framöver i jakt efter 1:a priset! Kram

Reply
11/10/2010 10:20

Kul att du tittar in på min sida, jag ( tror) att jag har lyckats ändra så det ska vara lättare att kommentera.
Just nu tränas Swea o jag för kommande start i 1:an ev till våren. Jacki tränas för 3:an och lägreklass ( bruks). Har en tanke på att även tävla sök som vi har börjat träna på nu i höst. SÖK är helt klart jättekul.
En härlig ras att jobba med, men kan ibland kännas en storlek för liten. Men dom älskar allt dom får vara med på.
Lycka till framöver!

Reply
Kylle
11/11/2010 09:06

Det lång tid för oss. Nu tränar jag annorlunda och delar momenten och tränar de bitar som vi inte får till. Jag fattade inte tidigare hur man plockade sönder momenten i smådelar. Tror det är därför vi tog god tid på oss, hon förstd ju inte vad som var rätt eller fel. Idag tränar vi inte ofta hela momenten då blir det inte heller så enformigt.
Jag hade nog lärt Sheila ettans apportering, där har du sittandet. Låt henne gå frittfölj med apporten i munnen och lägg in sitt. Fokusera på att hon sätter sej med apporten i munnen. I början belönar du när hon är på väg att sätta sej , och kräv sen mer och mer. Jag använder klicker och det har verkligen höjt upp vår träning.
Vill bara tillägga att Jag tappade app. i huvudet på Jacki när vi just hade börjat med app. Det tog mej över 1 år att få henne att överhuvudtaget ta den.
Swea vill inte hålla huvudet still med app i munnen det jobbar vi på, med hjälp av godisskål o klickern
Lycka till

Reply
Mari
11/12/2010 06:14

En tia på fjärren tycker jag låter himla tjusigt! Hoppas vi ses i Skurup.

ReplyLeave a Reply.