Picture

Hejsan allihopa!
Nu var det ett bra tag sedan jag skrev här i bloggen och detta är inte för att jag inte haft något att skriva om -tvärtom, utan för att jag har/har haft så otroligt mycket i skolan och runtomkring.

Jag kan kortfattat tala om lite vad som hänt iallafall! För ett par veckor sedan var vi hos veterinären  för vaccination för båda hundarna och för att kolla upp vad felet var med Sammys öron (han har haft ont i dem ett tag) och det visade sig vara en svampinfektion i båda öron så nu har han fått örondroppar två gånger om dagen och ska få det i 21 dagar sammanlagt. Stackars lille Sammy! Men nu är han mycket bättre så det känns ju skönt. Annars gick veterinärbesöket med bravur, hundarna skötte sig och ingen av dem sa ett ljud när de fick spruta. Duktiga ;-)

Vecka 16 (påsklovet) tog jag hundarna och åkte till mitt sommarställe ute på Österlen där jag spenderade en natt tillsammans med dem och mina kusiner. Vi hade jättemysigt och gick långa skogsrundor med mycket bad till Sheilas stora förtjusning. Sista dagen lade jag även ut ett viltspår till Sheila (hade tyvärr bara en klöv så det blev inte till Sammy denna gång tyvärr) och hon genomförde detta utan några problem! Det var otroligt längesen vi tränade viltspår med gud så kul det är, nästa gång blir det Sammys tur!

Vi har även tränat lydnad varje torsdag som vanligt med vår underbara lydnadsgrupp som nu utökats, vilket är jättekul! I torsdags tränade vi i 1½ timme ute på plan (nu när det varit så kallt ett tag så har det som högst blivit att man är ute typ 40 minuter för att sedan gå in i klubbstugan och fika istället). Men det kändes riktigt skönt att träna i torsdags då det både var varmt och många som kom. Själva träningen gick förresten otroligt bra också!

Igår (lördag) var den årliga TS-tävlingen för malmö medlemmar på MBK. Det är en inofficiell tävling med 4 obligatoriska moment och fyra valbara och de valbara är moment som ingår i de olika lydnadsklasserna + bruks.

Tävlingen gick skitbra för mig och Sheila och vi är så nöjda och hade så kul!! Det var 27 tävlande som genomförde tävlingen och vi kom på 5:e plats och blev även titulerade "Bästa icke-brukshund" så det var ju jättekul! Poängen var:

Obligatoriska moment:
Platsliggning - 10
Inkallning rak 50 m - 10
Läggande under gång - 9
Linförighet - 9

Valda moment:
Fritt följ - 8
Hopp sitt hopp - 9
Inkallning med ställande - 9
Fjärrdirigering - 9

Det blev tyvärr inga bilder tagna (bilden ovan är från Johannas kamera och det är Extra och en otrimmad Sheila på bild). Bilden är från lydnadsträningen i torsdags!

Ha det så bra i vårvärmen!
Kramar Sanna
 


05/08/2011 08:48

Vilken kul tävling och GRATTIS till er!

ReplyLeave a Reply.