Igår var det då som sagt, TS-tävling (inofficiell lydnadstävling på klubben). Jag har mått jättedåligti flera dagar och hade även igår hög feber när vi var påväg till klubben. Äh, skam den som ger sig. Jag ville ju så gärnna tävla, med tanke på att det nästan är ett år sen sist. Tävlingen i sig gick hyfsat, matte blev nervös på Sheilas starkaste moment (läggande under gång) och kommenderade därför i fel tonläge så Sheila inte la sig... Upprepade därför och fick en nolla. Fast det var ju väldigt förståeligt men otroligt störigt eftersom det annars är Sheilas allra bästa moment, hon hade lätt en tiopoängare där i vanliga fall. De andra tre obligatoriska momenten gick helt okej. På linförigheten fick vi 7,5 poäng, på platsliggningen 10 och på inkallningen 9,5 (skitnöjd med hennes fina inkallning!) Linförigheten var fin bortsett från att Sheila var så speedad (hon är alltid otroligt speedad på tävling) att hon gav ifrån sig några ljud i början av momentet. Synd, för annars kändes det jättebra! 

När de obligatoriska momenten var färdiga var det dags för mat. Vi fick grillad kyckling, potatissallad, sallad och baguette. Det var jättegott! Efter maten var vi alla mätta och redo för en ny omgång, det var då dags för de valda momenten. Det första momentet vi körde var det fria följet (fotgåendet i lydnadsklass 2) och det gick bra. Det var absolut inte en av de bästa fria följ Sheila har men jag är ändå nöjd. Hon kändes inte riktigt lika med som hon brukar göra men vi var ändå en av dem som fick högst poäng på det momentet. Vi fick en 8:a och det är jag jättenöjd med. Idag kändes det faktiskt som att de mest simpla momenten som läggande under gång och ställande under gång som vi verkligen tagit för givet sen vi tävlade i ettan var våra svagaste idag. Ställandet (som hon för övrigt gör kanonbra) gick INTE alls så bra idag, då hon kände vittring i luften och tog några steg.. Vi fick därför en 6:a på det momentet. Inkallning med ställande var absolut inte så fint som det var i torsdags på träningen, Sheila hade världens fart när hon kom emot mig (det var hela 50 meter mellan oss) och hade därför jättesvårt för att stanna när jag kommenderade. Hon tog flera steg och vi fick därför bara en 5:a på det momentet. 

Sedan kom då momentet jag var minst säker på av alla moment. Fritt hopp över hinder, även kallat hopp sitt hopp. Sheila har precis fått in detta moment och har precis börjat kunna hoppa ut ifrån mig, så jag var minst sagt nervös när vi gick in på plan för att köra detta. Gissa hur det gick?! Sheila hoppade jättefint ut, satte sig och hoppade sedan jättefint in! Härligt! Vi fick hela 9,5 poäng på detta moment! Det trodde vi aldrig! Så trots lite slarv från en sjuk matte och en lite halvdålig dag så är jag jättenöjd med mina och Sheilas insatser! Det var väldigt synd med läggandet under gång som hon annars är en klar 10:a på, men det är sånt som händer. Tävlingen var som vanligt väldigt rolig och det är alltid kul att se sina träningskompisar på tävlingsbanan.

Ingen placering blev det inte idag men däremot fick alla vars ett pris. Vi valde av många olika saker, Glucosamin, ett naturligt fodertillskott till hundar för att
behålla sin livsglädje, naturliga rörlighet och aktivitetsnivå längre. Speciellt lämpligt för stora och/eller mycket aktiva hundar samt hundar börjar bli lite äldre.

Jag tänkte då ge detta till min Sammy-kille som börjar bli en gammal man. Har länge tänkt köpa det åt honom men det är ju inte billigt direkt och så som min ekonomi ser ut för tillfället så var det helt förträffligt att vinna det istället.

/Sanna, Sheila och Sammy - www.sheilasammy.weebly.com
 


05/09/2010 10:08

Trevligt att läsa om er dag & det viktigaste är ju att du blev nöjd över era insatser. Det måste även kännas extra kul när hopp sitt hopp gick så bra helt oväntat.

Vi ses imorgon!
Ps. ska vi träna innan instruktörsutbildningen?

ReplyLeave a Reply.