I lördags ringde klockan 07:00, eftersom vi skulle samlas på klubben klockan 08:00. Dagen började med att vi fick frukost, bullar och kaffe och sedan en presentation av vår gäst, Jörgen Jönsson, svensk mästare i lydnad. Han höll teori ett par timmar och hela hans träningssätt lät väldigt intressant och en av punkterna som verkligen fastnade var målsättningar. Man måste ha mål för att komma någonstans. Jörgen själv berättade att när han gick valpkurs med sin första hund så var hans mål att bli svensk mästare i lydnad samt att få högsta poäng i elitklassen. Han klarade båda.

Han sa också att man ska sikta på stjärnorna för att iallafall nå trädtopparna. Det menas då med att man ska sikta så högt man kan, så man inte blir besviken. Där fick jag även jag mig en tankeställare faktiskt. Så nu siktar jag högt ska ni veta! Fast vi får allt se på vilken höjd vi kommer att hamna på, har ju dessvärre inte den tiden till träning och tävling som många andra tävlande kanske har. Går ju i skolan från åtta till fyra varje dag och är då hemma vid femtiden ungefär, och då har jag också tre, fyra prov varje dag att plugga till. Men jag ska göra så gott jag kan iallafall så vi kan komma ut på tävlingsbanan snart igen!

Efter teorin gick vi ut och hade praktik enda fram till lunch. Detta innebar att man fick tio minuter var (de som hade hund med sig) att träna på ett särskilt moment som man då skulle få hjälp med av Jörgen. Jag valde som första moment, apportering. Först fick jag visa hur långt vi kommit och sedan fick jag tips som jag skulle prova med Sheila. Tipset jag fick är ett jag hört om innan men inte riktigt provat. Det kallas "bytesapportering" och går ut på att jag kastar ett föremål som Sheila hämtar och så fort hon kommit fram med föremålet (jag sitter på huk och ropar) så kastar jag hennes leksak som hon hämtar och sedan lämnar igen, osvosv. Vi körde först med leksak och dummy, sedan med leksak och pinne och sedan testade vi med apportbocken. Allt gick jättebra UTOM när vi tog in apportbocken. Förmodligen måste Sheila förstå principen först. Jag tycker iallafall att detta sättet verkar vara ett ganska bra sätt att träna in apporteringen på och jag hoppas INNERLIGT att det ska ge resultat.

Det andra momentet jag valde var fritt hopp över hinder (hopp sitt hopp). Får inte riktigt ut Sheila som jag vill, hon vill helst att jag ska följa med när hon hoppar, så detta MÅSTE vi verkligen träna på. Fick lite tips, men tog detta moment främst för att jag inte riktigt visste vilket moment jag skulle ta. Klockan 12.30 var det lunchdags inne i klubbstugan och det var otroligt skönt att äntligen få komma in i värmen när man suttit stilla ute i kylan så länge. När vi sedan ätit färdigt gick vi ut igen för praktikrunda nummer två. Denna gången valde jag rutan och har nu bestämt mig för att ändra om min träning för detta moment helt. Har innan kört med pinne i rutan och Sheila har då i stort sätt bara sett den. Från och med nu så ska jag försöka lära henne vad "framåt" betyder och använda mig av det. Det finns risk för att detta kommer att ta tid men det får helt enkelt ta den tid det behöver. 

Klockan 16:30 åkte vi från klubben ungefär, efter en mycket trevlig och lärorik dag!
Imorgon är det dags för instruktörsutbildning igen, tredje passet blir det och innan det blir det lite träning på appellplanen. Nedan kommer lite bilder från träningsdagen...

 
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 

Leave a Reply.