Igår åkte vi till klubben redan vid sextiden för att träna lite innan utbildningsgång nr 2 för instruktörsutbildningen. Vi körde först en 4-minuters dold platsliggning som gick utan problem trots en mängd kaniner en bit bort. Jag är så glad att Sheila inte tagit efter Sammy i precis allt!

Därefter tränade vi på bland annat fritt följ, som går kanon, Sheila är med på svängarna och tycker det är roligt att följa matte, ställande och läggande under gång och inkallning med ställande. Läggandet och ställandet går utan problem sålänge vi tränar det lite då och då och inte glömmer bort det helt. Skönt! Inkallning med ställande har gått bra men jag har velat ha ett mer tvärstannande från Sheilas sida och med hjälp av belöning bakom så gick det föredömligt. Trodde aldrig att jag skulle kunna lägga belöning bakom när det är inkallning (med tanke på att farten lätt saktas in) men det gick jättebra. Så nu är även detta på god väg!

Vi tränade även lite apportering idag. Jag måste verkligen skärpa mig med detta om vi ska kunna tävla nu i maj. Är alldeles för lat och tränar så lite som möjligt på detta moment eftersom vi inte lärt in det helt, så otroligt korkat från min sida! Det är som vanligt med detta moment. Jag kastar ut apporten, Sheila hämtar den, springer med den en bit och släpper den. På lördag (imorgon) får klubben besök av en svensk mästare i lydnad och vi ska då vara på klubben från 0800-1700 och DÅ ska jag passa på och fråga om apporteringen. Hoppas, hoppas att han ska kunna lära oss något bra. Jag vet ju faktiskt att Sheila älskar att bära och att tillfredsställa matte, hon ska bara förstå att hon både ska hämta och LÄMNA.

Vi hann inte träna så överdrivet mycket denna kväll eftersom utbildningen började klockan sju. Utbildningen idag var faktiskt inte så dryg som förra gången då vi bara fick lyssna i två och en halv timme. En kvinna från studiefrämjandet ska vara där och föreläsa fem gånger och oftast får vi bara lyssna, men denna gången var det grupparbete som stod på listan. Faktiskt ganska intressant och vi fick diskutera fritt om olika grupptekniker. Har nu börjat förstå vad hon gör där, det är alltså inte bara för att plåga oss... ;) 

Nästa utbildningsgång är på tisdag nästa vecka och även då planerar vi att träna lite innan. Det är verkligen en nödvändighet nu eftersom jag igår även anmälde mig till den årliga TS-tävlingen på klubben (en stor klubbtävling som hålls varje år). Det var på den jag och Sheila vann en stor korg med vin, ostar, blommor och grejer då vi vann pris för "årets ny börjare" och fick kanonpoäng i lydnaden. Nu jäklar ska vi även i år visa vad vi går för! Fast detta året blir det en aning svårare eftersom vi valt klass II moment. Det kommer väl till pass eftersom den officiella lydnadstävlingen är snart. Är lagom nervös redan eftersom vi ännu inte är helt klara... Så nu ska vi rappa på! Till TS-tävlingen är det iallafall fyra obligatoriska moment, dessa är linförighet, inkallning rak 50 meter, platsliggning 3 minuter och läggande under gång. Sedan fick man lägga till fyra valfria moment (av de som stod på anmälningen) och då valde jag inkallning med ställande (klass II), hopp sitt hopp (klass II), ställande under gång (klass I) och fritt följ (klass II). Det jag är osäker på är hopp sitt hopp främst eftersom vi knappt tränat på detta. Så det ska vi göra nu innan tävlingen som är den 8 maj.

Hoppas att alla får en trevlig kväll med mycket fredagsmys! Uppdaterar förmodligen imorgon efter träningsdagen med den svenska mästaren i lydnad!/Sanna och hundarna
Picture
 


04/17/2010 12:53

Så duktiga ni är båda två!!!

ReplyLeave a Reply.