Igår var vi på instruktörsutbildningskurs på klubben igen. Detta var det sista passet innan augusti -sommaruppehåll med andra ord. Även tävlingsgruppen i lydnad har uppehåll frånochmed nästa vecka. På instruktörsutbildningen pratade vi bland annat om skillnaden mellan vardagslydnad och lydnad. Det är för mig väldigt stor skillnad -vardagslydnad är grunder man lär hundarna för att kunna anpassa sig till vardagen, saker som till exempel inkallning och kommandot "stanna". Lydnad däremot anser jag är mer precist för tävling och i denna gren måste intresse finnas för mycket träning krävs för att komma någonstans.

På tal om det här med mål... Jag pendlar just nu mellan att starta nu i tvåan (har två moment som inte riktigt sitter) för att se var vi ligger någonstans eller att vänta. Det känns bara som att ju längre jag väntar desto långsammare går vi fram. En tävling kanske hade varit en push för oss, så vi får mer motivation till att träna? Och som Johanna sa igår, vad har vi att förlora? Kanske blir det att jag anmäler mig och så går vi ut på plan och ger vad vi kan (iallafall på det momenten som sitter). Vad gör ett tredje pris, egentligen? Det är ju inte klass I vi ska ut och tävla i utan klass II, där moment som rutan, dold platsliggning och apportering finns med! Så ett tredje pris kan väl inte vara så farligt då..? En sak är iallafall säker, det är att vi nu måste ligga i som f*n om vi ska klara det här!

Idag har det varit kanonväder, över 20 grader och stekande sol, härligt! Så jag tog tillfället i akt och gick med Sheila till vårt favoritträningsställe (tar typ 5min att gå dit) med koner och allt. Vi tränade bland annat dold platsliggning, rutan, fjärren och inkallning med ställande. Igår fick jag ett grönt lock av Eva (hon lämnade det när hon var på klubben) som jag ska använda till att träna in rutan (för andra gången). Det gick ganska bra, lät inte Sheila se när jag la ut locket men gick ibland dit för att hon skulle förstå lite iallafall. Det fungerade hur bra som helst att hon inte såg locket (för det gjorde hon verkligen inte), men jag måste få in att jag inte ska behöva markera överhuvudtaget på något sätt... Det ska nog gå tillslut, vi tar ett steg i taget.

De andra momenten gick jättebra, fjärren gick lite segt i början men det var inte alls konstigt med tanke på den stekande värmen. Inkallning med ställande gick skitbra, använde en pinne som störning. Imorgon börjar jag jobba, klockan halv åtta åker jag och min låtsaspappa hemifrån mot Köpenhamn. Sedan är jag förmodligen hemma vid 5-6-tiden. Sheila ska vara hos pappa med Sammy, jag var även där idag och tränade lite uppletande med Sammy, han är grym den gamle gubben, borde filma det någon gång! Vilken näsa, inte dåligt för en tioåring! Sammy var mycket bättre igår idag när Sheila och jag var där och pappa tror att det berott på deprission över att Sheila inte varit där så mycket som hon brukar (hon är ju där varje dag när jag är i skolan annars) -jag tror pappa har rätt. 

Dock så börjar Sheila löpa närsomhelst, hon kissar tre gånger på promenaderna (kissar vanligtvis en) och Sammy reagerade direkt. Så inte kan hon vara där då... Tog en del bilder idag när vi var ute och tränade -ni får dock stå ut med en trött hund ;-) När jag skulle ladda upp bilderna så funkade det bara med en... Får testa imorgon igen men här kommer iallafall en bild!
Picture
 

Leave a Reply.