En liten summering från sist vi skrev:

* Lördag: Klockan 10.00 infann vi oss på klubben för två timmars valpkurs och denna gången fick Sheila följa med. Vi började med att visa upp lite tävlingsmoment för kursarna -de tyckte detta var jättekul :-)
Sheila var lite "ringrostig" eftersom det var så längesen vi tränade men det gick bra ändå. Därefter var det kursarnas tur att träna lite sitt stanna kvar, slalom mellan förarna och inkallning i grupp. Alla var jätteduktiga!

* Söndag: Vi hade födelsedagskalas för mig här hemma och då kom mina kusiner (som faktiskt tänkt skaffa cockervalp nu till våren), mina gudföräldrar samt min systerdotter med respektive. Min systerdotter har precis flyttat ner till Skåne igen efter ett par år i Norrland och studerande och har också skaffat en hund som hon hade med sig hem till oss. Hunden heter Tessla och är en cockerpoo, som är en blandning mellan cocker spaniel och pudel. Tessla var hur gullig som helst men väldigt blyg, hon höll sig mest till Sammy eftersom de träffats innan. Inte Sheila emot -hon var upptagen med att kolla ifall någon skulle råka tappa någonting från bordet.

* Tisdag (igår): Var vårt näst sista valpkurspass, det är helt otroligt vad snabbt det gått! Vi tränade bland annat kontaktövningar, söka efter föraren i skogen och nosarbete. 

 I måndags hade vi en riktig skönhetssalong här hemma, jag och hundarna. Det började med trimning för Sheilas del. Min ena trimmaskin (och bästa tyvärr) har gått sönder så det fick bli med hjälp av lite andra redskap samt med ryckning såklart. Någon som har ett tips på en bra trimmaskin? Trimningen tog ca 2 timmar och Sheila blev hur fin som helst men dock var inte behandlingen slut där inte!

Därefter rensade jag öronen på både Sammy och Sheila, smörjde på tassalva på deras trampdynor (rekommenderas nu när det är saltat på många gator) och borstade deras tänder. Inte det roligaste tyckte vovvarna men ack så glada de var när det var klart! ;-)

Sammy i full fart!!

Picture
 


12/15/2010 12:09

Men gud vad flitig du är!!! Blir ju trött bara av att läsa=) Då får du be kusinerna kika in här i januari när Tindra förhoppningsvis har fått lite smått;) En släkting till fina Sheila vore väl perfekt. Kram

Reply
12/15/2010 13:32

Håller med Carina, vad flitig o duktig du är.
Grattis i efterhand, du har väl fyllt år om det var kalas för dig i söndags.
Och att dina vovsingar blev fina efter skönhetsbehandlingen är vi helt säkra på.
Ha det så bra.
Kram!!

ReplyLeave a Reply.