Picture
(Bilden ovan är från SSRK utställningen i Småland och är tagen av Patricia Wernersson,
tack så hemskt mycket för den)


Nu har det verkligen gått ett tag sedan vi bloggade sist. Har som ni ser skaffat en ny hemsida och blogg, dock kommer jag att ändra bloggen senare men det känns som att jag borde uppdatera iallafall!

Det har hänt en del sedan sist. Vi var ju ute på underbara Österlen på sportlovet i några dagar tillsammans med våra vänner, Johanna & Extra. Det var helt sjukt mycket snö så det blev tyvärr inte mycket till träning, men däremot långa, härliga rundor i skogen. Det var dock en riktig kamp för oss tvåbenta kan jag säga. För vilken träningsvärk vi hade sedan! Bilder kommer senare från vår lilla tripp.

I fredags förra veckan tog jag, Johanna, Sheila och Extra tåget till Alvesta, där vi sedan tog buss till Moheda vandrarhem (precis som förra året). Det var jättehärligt att komma dit igen och vi hade det så mysigt fredag till söndag. Vi hade med oss egen mat som vi värmde och bara myste helt enkelt! Även i Moheda var det en del snö (hemma i Vellinge har den ju försvunnit helt) så ingen spårning blev det denna gången heller. Trist, men det var ju i princip omöjligt med all snö. På lördagen tränade vi lydnad i det vackra vädret, det var jättehärligt! Sheila var riktigt duktig och momenten vi fokuserade på var den dolda platsliggningen som gick kanon för båda hundarna (skönt), fritt följ -även detta går bra, inkallning med ställande och fjärrdirigeringen. Fjärrens utveckling är jag verkligen nöjd med! Det är perfekt med belöningen bakom henne, inte ett steg framåt tar hon. Däremot apporteringen måste vi ta tag i -och det är snart! Om vi nu ska kunna tävla till vår.

På söndagen var det utställning i Moheda bollhall, klockan halv åtta var vi uppe. Det var jätteroligt att vara på uställning igen, trots att det inte riktigt är min grej längre sedan vi började med lydnaden så var det ändå skoj. På utställningen befann sig många kända ansikten, bland annat Carina (som har Tindra, Caspian, Teddy och Lova, Sheilas släktingar), Inger (som äger Sheilas vackra pappa, Loffe), Birgitta (Sheilas uppfödare med sina underbara hundar) och många fler. Mycket trevligt! Domaren, Charlotte Lindell var en minst sagt kräsen domare, det var många tvåor under dagen (tyvärr). I öppen klassen för hanarna var det bara EN hane som fick första pris och vem var det om inte Simon, Sheilas halvbror! Inte konstigt egentligen, han är en jättefin kille med mycket päls, och hans pappa är dessutom Bingo (en tysk, helt otroligt fin hane som bor på kennel Cockerqueens). Har alltid tyckt om den hanen. Tyvärr bor han numera i Norrland, en bra bit härifrån. Så grattis till Birgitta och fina Simon! I Sheilas klass (unghundsklass) var det 8 tikar, väldigt fina och där var det många som fick första pris. Även Sheila fick idag sitt andra första pris, och det är vi såå glada för! Tyvärr räckte det inte till placering idag, men det spelar ingen roll. Vi är så nöjda så! Bedömningen löd:
"Lagom stor tik, välskuret huvud. Knappa vinkar fram, tillräckliga bak. Kort hals, bra benstomme och tassar. Bra svans. Bra rörelser bak, ngt knappa fram."När klockan var 16:30 på eftermiddagen satt vi på tågen påväg hem till Malmö. Vi var väldigt nöjda med vår även detta året mysiga Moheda-helg! På söndag nästa vecka är det uställning igen, eftersom det är Malmö Internationella så kändes det ju nästan tvunget att anmäla. Vi måste ju checka hanar!

Idag fyller min älskade Sheila 2 år! Det ska firas antingen imorgon eller på måndagkväll eftersom vi idag ska ha 18årsfest för min bror som fyllde arton förra veckan. Sheila spenderar dagen tillsammans med Sammy och för henne kan det nästan inte bli bättre. Det känns helt sjukt att hon redan är TVÅ ÅR, det lilla livet. Detta innebär också att hon nu går upp i Öppen klass och det är där hon ska ställas nästa söndag. Nervöst, eftersom det är över 80 cockrar anmälda till uställningen!

Tillbaka till ämnet, Sheila två år! Tänk så fort det gått. Sedan den där dagen för två år sedan när jag bara gick och väntade på att det lilla livet skulle födas. Och den 13 mars 2008 kom hon. Hon och hennes två bröder. Första bilden kom några dagar efter, efter den bilden kunde jag inte sluta längta tills nästa, och nästa, och nästa. Som tur var har vi en underbar uppfödare som skickade bilder och berättade om hur hon utvecklades, nästan varje dag. Tillslut kom dagen jag så länge väntat på. Dagen då vi åkte till Sölvesborg för att få träffa mitt hjärta för första gången. Sheila var helt otrolig redan då, hon stal mitt hjärta från första sekund. Och inte var det så konstigt heller, för hon var ju något av det sötaste! Min lilla Sheila. Tyvärr var det första mötet kort (iallafall så kändes det så) och därefter kom den långa väntan. Fyra veckor som kändes som månader. Men de "månaderna" gick också och tillslut var dagen här. Den 10 maj 2008 hämtade jag mitt lilla gryn som hade växt så mycket. Det var en underbar vår/sommardag och jag hade tagit med en papp-låda som jag utrustat med filtar och gosedjur till Sheila men som hon ratade direkt. Hon ville ju sitta i knäet! Men det fick hon inte, nej hundar ska inte sitta i knäet när man åker bil. Det gick väl sisådär tio minuter  av Sheilas redan då konstant stirrande hundögon, som är så vackra (ni som har cocker och ni som har träffat Sheila, ni vet)  så gav jag upp. I knäet sitter hon än, så fort hon tar till de där ögonen. Hon vet var hon har mig, den lilla filuren. Hemvägen gick bra, precis som första gången vi träffades så somnade hon direkt i min famn. Det är enorm känsla, ni som varit med om den förstår nog vad jag menar. När en hund somnar i ens famn, då känner man tryggheten. Sheila och jag fann tryggheten första gången vi träffades och nu sover hon i min famn varje natt. Hon brukar lägga huvudet mot min kind och så ligger vi där tillsammans. Och när jag är ledsen så är hon där och tröstar mig, pussar bort tårarna och lägger huvudet i mitt knä. Hon är underbar den hunden. Ingen kommer någonsin kunna ersätta henne, hon är fantastisk. En fantastisk lydnadshund men framförallt en fantastisk vän.
2 år har vi haft tillsammans -och många fler ska det bli.
Picture
 


03/13/2010 07:37

Hejsan Sanna!
Ett stort grattis till din fina Sheila på hennes 2-årsdag.
Vad kul att du kunde använda bilden.
Ni är jättefina tillsammans!
Ha det så bra så syns vi i Malmö.
Kram Patricia

Reply
03/13/2010 14:05

GRATTIS PÅ 2-ÅRSDAGEN SHEILA! :-)
Kul med ny hemsida, hoppas på bättre uppdatering där än på er förra hemsida.

Kramar!

Reply
03/14/2010 01:11

Grattis till erat 1:a pris på utställningen och framför allt grattis på Sheila's 2 års dag :)

Reply

Grattis till sheilas 2 års dag och 1:a pris!!!
Jag förstår att du tycker att det är sjukt att d redan gått 2 år. Man fattar inte var tiden tar vägen. Först och främst väntar man en lång tid tills sin lilla kommande älskling ska födas, sen blir de 8 veckorna otroooligt långa. Sen är det som att knäppa fingrarna och dom har blivit stora.

Ni får ha d super! Ses som sagt kanske på Malmö INT! : D

Kramar från oss

Reply
03/18/2010 13:40

Grattis i efterskott :)

ReplyLeave a Reply.