Picture
Underbara Thailand 2011

Picture
Sheila på besök hos favoritkusinerna, Mattias och Magdalena

Nu är vår jul och nyårssemester över. Jag har haft det helt underbart i Thailand och hundarna har haft det så bra så här hemma. Sheila har bott hos mina kusiner i en vecka, kanon tycker hon då de alltid är lika snälla mot henne. :-)
Tror att hon tycker det är skönt att bli lite mer ompysslad och få extra mycket uppmärksamhet, hon brukar ju "klaga" på Sammy när han på mornarna hoppar upp i sängen och vill mysa. Stick! Detta är min plats! brukar hon säga.

Det var ju tänkt att Sammy skulle åka till Pia eftersom Sheila skulle löpt runt nyår men inte det, för Sheila har ju inte börjat löpa ännu. Hon brukar annars vara väldigt punktlig med sina löp så det är lite konstigt tycker matte, fast dock väldigt bra ifall hon löper om någon månad eller två istället för nu och fortsätter så till nästa år...
Undrar varför matte tycker det?

I torsdags åkte vi ner till klubben och tränade med lydnadsgruppen för första gången detta året och så roligt Sheila tyckte det var! Det fria följet var kanon, hon var uppmärksam som sjutton på både svängar och halter. Hon satte sig rakt så fort hon kom snett på det och på språng marsch sprang hon som om hon aldrig gjort annat. Ni som både tränar lydnad och ställer ut vet förmodligen hur svårt det kan vara att få till  den där galoppen när man samtidigt ska ha travet och inte galopp på utställning. Vilka problem va?! Nästan så jorden går under, hihi.

Även rutan, inkallning med ställande, platsliggning och fjärrdirigering gick utan problem. Sheila blir ju så otroligt taggad när man inte tränat på ett tag. Jag gillar dock inte när hon blir så taggad att hon börjar "prata", ni vet sådär som cockrar gör när de 1. Vill ha något 2. Är så glada att de inte vet var det ska ta vägen och 3. När det bara vill ha uppmärksamhet.

En sak som inte gick särskilt bra idag var hopp sitt hopp. Jag fick ge henne flera dubbelkommandon innan hon hoppade över osv. Hmm, en liten påminnelse där ja!
Nästa träningspass kommer att vara den 17 februari men innan dess ska jag hinna bli färdig med mitt projektarbete (tillsammans med Lisa och Wilma) och hinna träffa alla på instruktörsutbildningen igen (om en vecka ungefär skulle jag tro).

Kramar!


 


01/23/2011 21:35

Ser härligt ut med semester.
Ja tiden rinner iväg allt blir som vanligt.
Å det är väl så det skall vara.
Va skönt att sheila har haft det bra och att det gick bra på
träningen.
Skall gå valpkurs med Alfons å sen får man väl gå fortsatt Lydnad.
Tycker det är viktigt med att en hund lyder fast cockerspaniels inte alltid har så bråttom.
Eller låtsas att de inte hör.
Ha det gott och Lycka till i frmatiden.
Kram Ricco, Alfons & Towe

ReplyLeave a Reply.