Godmorgon allihop. Jag kom precis hem efter en härlig långrunda med Sheila och en kompis. Det var riktigt skönt, Sheila sprang och hade jätteroligt med pinnar och annat. Nu ligger hon dock helt slagen i min säng och sover det lilla livet.

Igår var det lydnadsträning på klubben. Efter månader av mörker så fick vi äntligen en ljus träning! Det gör en mycket mer peppad till att träna både mycket och länge. Allt gick kanonbra idag på träningen, jag och Gert körde igenom klass 2 momenten och det mesta gick förvånansvärt bra.

Platsliggande dold i 3 minuter: Inga problem alls
Fritt följ: Sheila är peppad och det går oftast jättebra, vänstersvängarna behöver vi dock fortfarande öva på!
Läggande under gång: Har alltid varit Sheilas starkaste moment, hon är grym på läggandet. Vi glömmer dock bort att träna det ibland och det får vi inte göra!
Inkallande med ställande: Det är på gång! Vi kör fortfarande med hjälper och det fortsätter vi med.
Sändande med ställande (rutan): Vi kör med pinne längst in i rutan och detta momentet går verkligen kanon, Sheila har sån fart in i rutan! Får dock se hur det går när vi tar bort hjälpen.
Apportering: Vårt "svaga" moment. Sheila har jättebra fart ut, hämtar apporten med glädje men släpper den oftast innan hon kommit in. Öva, öva, öva!
Fritt hopp över hinder: Går bra. Ska öva på att stå längre bort från hindret när jag kommenderar henne att hoppa, och så vill jag få ut henne en bit längre. Funderar på att träna detta moment med hjälp av boll istället för med godis.
Fjärrdirigering: Går skitbra, ska bara fortsätta så som vi gör med godis bakom henne.

Idag fyller världens bästa och finaste cockerkille, Sammy 10 år! Grattis världens underbaraste kille! Det känns helt sjukt att jag haft honom i 10 år, att jag haft cocker i 10 år. Sammy är och kommer alltid för mig att vara den vackraste killen i hela världen. Han är snäll, go, mysig, fartfylld, ja allt en hund ska vara. På senare år har han verkligen blivit helkelen! 70% av sin tid spenderar han i soffan tillsammans med pappa och Sheila och bara myser. När jag kommer hem tar han en lång mysstund med mig också, så länge han kan tills svartsjuka Sheila kommer emellan. ;) Hans största glädje här i livet är utan tvekan hans lilla ögonsten, Sheila. För två år sedan kom hon in i hans liv likt en stormvind ungefär, hon var helt oväntad för honom. "Ska hon BO här?" undrade han. Ja, det skulle hon visst, förstod han efter ett tag. Efter ungefär en timme kunde inte Sammy gå en meter utan att ha den lille efter sig, och efter ungefär en timme till hade han vant sig vid det. Sammy accepterade Sheila utan någon tvekan alls från hans sida och nu är de bästa vänner. Inget ont kommer nära Sheila idag utan att Sammy är där och ställer upp för henne. Detta har gjort att Sheila byggt upp ett enormt självförtroende som hon i början saknade, som vilken ensam valp som blivit tagen från sin mamma skulle gjort. Det är inte utan tårar i ögonen jag skriver detta, jag älskar dig Sammy och jag vet inte hur varken jag eller din lilla följeslagare någonsin kommer att kunna leva utan dig. Hoppas du får en underbar födelsedag gubben!
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 


04/02/2010 11:57

Grattis till fina Sammy på hans 10-års dag! (:

Härligt att eran träning går så bra! =D

Reply
04/04/2010 10:32

STORT GRATTIS PÅ 10-ÅRSDAGEN SAMMY ÖNSKAR VI DIG.

Reply
04/04/2010 14:35

Hejsan!
Tänk vad fort tiden går tillsammans med sina fyrfotade vänner.
Ibland skulle man vilja stoppa tiden så man får njuta av dem ännu längre.
Grattis till fina Sammys 10-årsdag!
Kram Patricia

Reply

GRATTIS SAMMY !!! : D

Reply
04/13/2010 01:02

Sammy tackar så mycket!!!

ReplyLeave a Reply.