Förra helgen stämde Lisa och jag möte två gånger för att träna på det projektarbete jag gör för instruktörsutbildningen. Vi har nu träffats 6 gånger och då tränat momentet "gå fint". Man ser enorma framsteg hos Lisa och Wilma, inte bara samspelet mellan hund och förare utan också glädjen. Man ser på lång väg att Wilma tycker det blir roligare och roligare för varje gång och att deras relation blir starkare. Härligt!

Imorgon ska vi träffas igen. Häromdagen tog jag, efter flera veckors uppehåll, fram apportbocken igen. Bestämde mig för att ta den med kaninskinn runt om, eftersom det tar fram jaktlusten hos Sheila och det vet ju ni andra som har cocker (eller andra typer av jakthund) att då spelar ingenting annat någon roll. Hon håller också fast den mycket bättre och desto mer när Sammy är med och tränar.

Apporteringen gick mycket bättre än förväntat, Sheila visste precis vad det handlade om och jag behövde bara kommendera en gång. Tyvärr funkar momentet endast inomhus fortfarande (blir av någon anledning för mycket för henne utomhus) men förmodligen har detta att göra med osäkerhet när hon väl kommer ut vilket betyder att vi bara ska fortsätta traggla momentet inomhus tills hon kan det helt och hållet och känner sig helt säker. Dock så kan hon fortfarande inte sätta sig med apportbocken i munnen men det ska vi jobba på.

Jag testade faktiskt att kasta apportbocken till Sammy också, bara för att se ifall han skulle nappa på det. Han är ju en hund som inte gillar att bära föremål utan endast något jaktrelaterat, som fåglar, ben etc. Sammy nappade direkt på apportbocken med kaninskinn runtom och tog den i munnen med ett järngrepp och bar stolt runt på den. Roligt! Tänkte köra detta med båda hundarna, så att de också kan lära av varandra.

Nu börjar ju inte träningen än på ett par veckor men instruktörsutbildningen sätter som sagt igång nästa helg igen och då ska vi ha klart vårt arbete så nu blir det fokus på det denna veckan! Hoppas att alla har en trevlig helg.

Picture
Sammy på mitt "hemmagjorda" trimbord samt en trött Sheila som passar på att ta en snabb powernap under tiden

Picture
Svart hund bland färgglada kuddar

Picture
Bouvier de flandres tiken Wilma, min projekthund

 


01/29/2011 14:23

Kaninskinn på eller inte spelar ingen roll för Caspian som vägrar bära den ändå. Hade ju varit bra om han hade vlat /kunna ta en i munnen eftersom vi ska börja apporteringskurs i mars. Tragglar honom med klicker och hoppas det ska klicka till hos honom. Jag har ju inte ditt tålamod tyvärr. Kram

Reply
01/30/2011 01:58

Vilket jättefint trimbord!
Här gillar helt klart Athos att apportera men Teo ligger inte långt efter.
Att bära och hämta dummisar när vi är ute och går är livet.
Ha en bra dag.
Kram!

ReplyLeave a Reply.