I tisdags började min och Johannas första valpkurs på Malmö Brukshundklubb. Det är 8-10 stycken i kursen och det var hur kul som helst att hålla kurs! I början var det såklart lite nervöst men det gick mycket bättre sen. Vi samlades först i teorisalen för att berätta lite om kursen, regler, presentation m.m, samt för att ta närvaro och titta på vaccinationsintyg.

Därefter gick vi ut på appellplanen för lite slalom mellan förare och hundar och fortsatte sedan med sitt och ligg medans jag körde inkallning med ett ekipage åt gången. Alla var jätteduktiga och det är så roligt att se hur gärna valparna vill springa till sina förare. Innan vi gick in körde vi igenom slalom mellan förare en gång till och redan andra gången kunde man se en förändring.

I slutet av passet gick vi in i hundstallet och visade hur man skulle få hunden att se det där med att sitta i en främmande bur tillsammans med främmande hundar lite mer positivt. Jag har ju alltid haft för vana att slänga in godis till Sheila innan jag går in vilket också gjort att Sheila bokstavligt talat sprungit ifrån appelplanen in i hundstallet i slutet av varje lydnadspass.  

Väl inne i teorisalen igen så pratade vi igenom kursens innehåll lite närmare och gav hundförarna läxa till nästa gång. Läxan är att de ska träna ensamma på sitt och ligg samt att de ska läsa på om sin hundras för att sedan nästa gång berätta om den för oss andra i kursen. Ser fram emot nästa kurstillfälle!!

Igår var det lydnadsträning på klubben för Sheila och mig. Såhär ser momenten ut just nu:

Dold platsliggning: Utan problem
Fritt följ: Ser jättebra ut, språnget är dock lite mer som trav nu när vi var på utställning i helgen. Hmm...
Läggande u gång: Var sådär på vår senaste tävling, men går bättre nu. Sheila har ett fantastiskt läggande när man inte glömmer bort att träna det.
Inkallning med ställande: Har ju verkligen inte varit bra på de senaste tävlingarna, har fått köra med dk flera gånger men nu känns det som att vi är på rätt spår igen.
Rutan: Ibland går Sheila alldeles för långt till vänster och ibland måste jag säga dk.. Dock så går det bättre igen och jag hoppas att det snart blir mer stabilt igen
Apportering: Funkar fortfarande bara inomhus och hon kan fortfarande inte sitta med apportbocken i munnen. :-(
Fjärrdirigering: Utan problem!
Hopp över hinder: Utan problem!

Ikväll ska jag på konsert men ska eventuellt hinna ut och köra igenom rutan innan jag sticker.

/Sanna
 


Gud va roligt att hålla kurs !!! Önskar Er all lycka med den framöver :D
...och GRATTIS till de fina resultaten i föregående inlägg !

Kram på er !

ReplyLeave a Reply.