Helgen spenderades i Jägersro i stora tält på Malmö Internationella utställning. Detta pga, som de flesta säkert redan vet, att Malmö mässan håller på att byggas om. Det var rätt rörigt i tälten med mycket folk på stora ytor men i övrigt så tyckte iallafall jag att det funkade bra.

På lördagen var det då utställning för min och Sheilas del. Det var många fina cockrar och ansikten man kände igen, dock så tycker iallafall jag att just utställning är en rätt stressig miljö att vara i, folk är inte riktigt "in the mood" för att prata med andra hundägare på samma sätt på dessa stora utställningar som på de mindre samt som på lydnadstävlingar. Själva utställningen gick bra, Sheila skötte sig jättebra i ringen och fick utlåtandet "Very good" (nya regler som gäller detta året där man inte längre får band utan istället bara utlåtandet).

Alla domare har olika smak och tycke, vilket förmodligen vi alla märkt vid detta laget och man såg direkt vilken färg som föll denna domare i smaken, på långa vägar ;-) Sheila fick bra bedömning och vi är nöjda. Såhär löd den:

Typical feminine head. A little straight in front. Correct topline. Sufficient angulation in front, excellent in back. Good depth of chest. Moved suffientely.

Lördagkvällen spenderade vi (Sheila och jag) hos min moster och mina kusiner i Bjärred där vi hade en jättemysig kväll innan det var dags att gå och lägga sig för att vara utvilade till följande dags bravad. Vi var på utställningen lite innan nio och skrev in oss vid lydnadsringen (ring 1). Därefter tog det ca 4 timmar tills vi äntligen skulle in i ringen. Sheila skötte sig jättebra till en början men sedan gick bensinen helt ur henne. Detta kan jag verkligen förstå med tanke på hur länge vi väntat och gått runt innan vi skulle in och tävla och med tanke på att vi spenderat halva lördagen i samma stoj och stim.

En sak som dock var lite synd var att Sheila var sååå nära att klara rutan. Det var en väldigt påfrestande miljö för henne med folk och hundar runtomkring men trots det långa avståndet till rutan i grus (som vi aldrig tränat på förut) så räckte det inte enda fram. Hon var typ 2cm utanför när jag kommenderade en gång till och hon gick till vänster istället. Synd, men hon var iallafall på rätt väg min lilla tjej. Det var efter rutan som Sheila inte riktigt orkade mer så därefter nollade vi två moment och landade på ett tredje pris.

Jag är iallafall jättenöjd med dagen trots detta för Sheila visade verkligen att hon ville och vi fick många fina ord av domaren om hur bra samarbetet var mellan oss och hur mycket hon såg ut att älska det hon gjorde. Trots 3 nollade moment (med rutan och apporten) så fick vi en 9 på helhetsintrycket och det är inte fy skam tycker jag! Fick förresten 8,5 på det fria följet och det tyckte även jag var kanon för min trötta hund.

Ser fram emot träningen på torsdag, nu är det minst sagt dags att sätta igång igen!!! Här kommer bilderna från helgen, dock varken tagna med det bästa ljuset eller kamera.
Picture
Picture
Picture
Picture
Dålig ståbild tagen av min käre mor ;-) www.tomeandyou.blogspot.com

Picture
Sheila med priset vi vann på lydnaden

Picture
Trött efter en intensiv helg?

Picture
Mattes älsklingar!!

 


03/22/2011 16:42

Hej! Ni var ju ena duktiga och fina vovvar!!! Phalénekramar!!!

Reply
03/22/2011 23:59

Fin kritik hon fick! Grattis!
Och lydnaden i en så jobbig miljö, så duktiga ni är.

Vi har aldrig tävlat lydnad på de stora utställningarna, men kanske Swea en dag blir så pass mogen att vi kan prova. Men först ska vi fixa en vanlig tävling på någon klubb inte ens de verkar va aktuellt än på ett tag

ReplyLeave a Reply.