Igårkväll var jag som sagt på konsert (metalkonsert) så när klockan ringde runt sju så var jag inte den piggaste på jorden direkt! Men jag tog mig upp trots allt och gick en morgonrunda med hundarna. Tjugo i nio var vi i Skurup och lottningen började strax därefter. Jag fick nummer 3 och eftersom jag inte tycker om att vara tidig så bytte jag med en tjej som skulle på bröllop efter tävlingen och fick då nummer 12. Riktigt korkat upptäckte man i efterhand... :-(

Jo det var såhär att planen var fylld av ENDAST lera och inte var det bättre 12 ekipage senare... Sheila bryr sig vanligtvis inte alls om varken regn eller rusk men idag så ville inte ens hon sitta. Vi var 14 tävlande idag och 13 av dessa fick STORA poängs avdrag för att hundarna inte ville sätta sig ner. Planen såg ut som en sjö och man sjönk bokstavligt talat ner i marken när man stod där. Otur! Dessutom så var det någon slags jakt eller skotträning precis bredvid brukshundklubben vilket gjorde att mångas platsliggningar gick åt skogen. Sheila och en till var de enda två som låg kvar när vi kom tillbaka efter tre minuter, i min platsliggnings-grupp. Credits till Sheila!

Hur gick då själva tävlingen? Tja, om vi nu bortser från att Sheila inte satte sig alls när hon kom tillbaka från inkallningen samt på hoppet så är jag nöjd. Och jag är nöjd ändå för trots att hon var en av de sista ut så klarade hon det här med att sätta sig bäst tycker jag. Hon satte sig under varje halt i det fria följet, som för övrigt gick jättebra, ställde sig klockrent på inkallning med ställande, klarade rutan (dock med hjälp av DK) och det bästa av allt, HON HÄMTADE APPORTBOCKEN!

Förstå mig rätt nu, vi fick inga poäng på detta moment men hon HÄMTADE den och kom in på min vänstra sida med den. Anledningen till varför vi nollade trots detta är att jag hela tiden prata med henne och peppade henne. Jag känner att jag helst vill få henne att tycka det är positivt innan jag rusar efter att få något enstaka poäng. Apporteringen är trots allt en av de viktigaste momenten i kommande klasser. Jätteglad är jag iallafall för att hon hämtade den, duktiga hund!

Hur blev då poängen? Jo, med tanke på markunderlaget och att hon inte ville sitta där det var som värst så resulterade detta i att vi bara fick en 5:a på hoppet (som hon annars har en 10:a på...) och med tanke på inkallningen så blev det 2:a pris idag. Störigt att om det inte vore för den jäkla lervällingen så hade vi haft vårt första pris i hamn!

Men nu har det iallafall bara gått bättre och bättre för varje tävling och snart hoppas vi att det ska gå vägen helt! Nästa tävling blir i mitten av december och den är också den sista för i år. Sedan blir det ett litet uppehåll över julen och sen är vi igång igen till våren! Här kommer poängen från dagen:

Dold platsliggning: 10
Fritt följ: 9 - vx position
Läggande u gång: 9 - ngt sent
Inkallning med ställande: 7 - DK avslut (Sheila satte sig inte)
Sändande med ställande (rutan): 6 - flera kommandon, bakifrån
Apportering: 0 - mycket hjälp
Fritt hopp över hinder: 5 - DK sitt, sitter ej
Fjärrdirigering: 9 - DK ligg
Helhetsintryck: 9
Domare: Birgitta Wallin - 145 poäng (2 pris) - Placering 4/14
Picture
Sammy och lill-Sheila åtta veckor

 


11/20/2010 10:38

Vad kul att hon tog apporten idag, det är ju bigbauta framsteg! Tycker du ska bara nöjd. En nia i det fria följet är inte helt fel det heller, snyggt. Kram!

Reply
Mari
11/20/2010 10:41

Skoj att ses idag! Var så kul att se hur glad Sheila såg ut när hon hämtade apporten! Kram

Reply
11/21/2010 08:58

Så kul att hon tog apporten..
Lervälling är inte den bäst underlag för en tävling.
Lycka till på nästa tävling

Reply
11/21/2010 10:39

så roligt :) klart du skall vara stolt över henne och dig :) tycker du gjorde helt rätt som peppade och uppmuntrade henne trosts att det kostade poäng..det kommer du ha igen :)

Reply
Åsa (Mamma)
11/23/2010 12:51

Vad fint du skriver, hjärtat! Fint resultat trots lervälling, riktigt bra jobbat tycker jag! Kram

ReplyLeave a Reply.