I tisdags var det det näst sista tillfället med Studiefrämjandet. Denna gång skulle vi muntligt presentera för gruppen vårt första kurstillfälle (vi skulle låtsas att gruppen var våra elever). Det var minst sagt nervöst och faktiskt ganska pinsamt... När det var min tur att gå upp så var det enda jag tänkte på att jag skulle få kritik för minsta detalj efter. Det blev ju lite misslyckat men sådär jättebra gick det inte för någon kan jag erkänna. Det var iallafall väldigt lärorikt och det känns otroligt skönt att ens egna elever inte ska ge en kritik efter varje träningspass! Annars fick vi idag dela upp oss i smågrupper igen och skriva en egen, kortfattad information man ska presentera för sina kursare om Studiefrämjandet. Vi skrev då såhär:

"Ni som går kurs här på Malmö brukshundklubb ska veta att ni går i en studiecirkel, som drivs av Studiefrämjandet. En studiecirkel innebär att man är en liten grupp människor (minst 3 stycken deltagare över 13 år) som träffas minst 3 gånger för att öka sina kunskaper inom ett visst område, som i detta fall hunderiet. Studiefrämjandet samarbetar med Svenska brukshundklubben och många andra organisationer i landet. Vill ni veta mer så kan ni gå in på Studiefrämjandets hemsida som är: www.studieframjandet.se"

Idag (torsdag) var egentligen det sista kurstillfället med Studiefrämjandet men jag bestämde mig för att hoppa det för att istället ansluta mig till lydnadsgruppen istället. Detta med tanke på att det är klubbtävling nästa lördag! Vi har mycket vi behöver ta igen nu när vi gått utbildning hela tiden, trots att vi brukar träna en liten stund innan. I tisdags blev det bara en liten snabbis eftersom jag kom hem från skolan rätt sent och skulle hinna äta osv. Vi har iallafall varit lite osäkra på "hopp sitt hopp", då Sheila varit osäker på när hon ska hoppa ut men tro det eller ej, det börjar ta sig faktiskt! Hon hoppar ut jättefint nu! Det enda problemet är att hon ibland slår i på tillbakavägen... Funderar på om jag ska kommendera en längre bit ifrån hindret men jag är så rädd att hon inte kommer hoppa då... Äh, vi har ju som sagt bara en vecka på oss så vi får väl se hur det kommer arta sig. Inkallning med ställande är ju också ett moment vi siktar in oss på eftersom även det är ett moment vi valt till klubbtävlingen. Det går bra, men jag önskar ett snabbare stopp på henne. Får försöka vara lite mer energisk i rösten antar jag! Ändrar man röstläge bara en liiiten aning kan ju hela momentet vara förstårt...

Ett moment som går kalas just nu är fjärren. Åh, vad duktig hon är på det! Hon sitter och ligger så snabbt och utan ett enda mus-steg fram! Jag har även tagit bort handtecknen helt nu och det går lika bra för det. Härligt med säkra kort, något fastnar ju iallafall! Idag är jag väldigt nöjd med vårt träningspass, Sheila hade otroligt men energi och ville mest leka hela tiden. Tönt-matte som hon har så är det precis det vi gör också. Man kan väl säga att vi leker ungefär 40% av vårt träningspass. Men jag tror att lek är en viktig del när man tränar, då blir hunden desto mer positiv när man kommer ut och ska träna allvar!


Jag ska helt klart försöka träna lite i helgen, och självklart även nästa vecka. Hörs då!
En väldigt gammal bild på mig och Sammy-boy nedan! Det var tiden då vi tränade agility på kvällarna på Malmö hundungdom, det var tider det! :)
Picture
 

Leave a Reply.