Idag skulle vara den sista lydnadsträningen för termninen men jag hade tydligen fel -ännu en lydnadsträning väntar nästa vecka ;-) Härligt! Träningspasset gick jättebra idag, tränade bland annat dold platsliggning, inkallning med ställande (en gång typ), hopp sitt hopp och rutan. Allt gick jättebra. Testade idag vidare på att inte visa Sheila när jag lade ut det gröna locket (med godis på) och bara låta henne hitta det. Det gick bra trots en del nosande och lite långsam gång fram :-) Hon verkar iallafall förstå så smått iallafall när jag kommenderar "framåt" vilket är hur skönt som helst! Dock så vill jag ha samma fart som hon hade när vi hade "synliga hjälper" men kanske är detta osäkerheten för det nya träningssättet? Detta var ju trots allt bara andra gången vi testade med "osynligt lock"! 

Idag hade jag förresten min första "jobbdag". Gick upp klockan halv sju (hemskt kan jag lova, på ett SOMMARLOV!) och åkte till Danmark. Har sjukt ont i fötterna efter dagen eftersom jag stått upp hela dagen. Men det känns faktiskt skönt att göra något, och inte bara ligga hemma och sola (vilket iof är otroligt härligt) men nu tjänar jag ju faktiskt egna pengar. ;-) Inte dåligt alls! När jag kom hem från träningen idag så bestämde jag mig för att träna lite apportering ute på trädäcket. Det gick sådär -ibland förstod hon, ibland inte... Jag vill egentligen inte blanda in godis i apporteringsträningen men eftersom hon inte alls tycker att det är lika kul att apportera träapporten som hon tycker med allt annat (dummys, nycklar, you name it) så är jag inte mer än tvungen. Måste bara få Sheila att förstå att hon ska HÅLLA fast apporten i munnen hela vägen in till mig. Har någon tips på hur detta ska fungera på bästa sätt så dela gärna med er!

Imorgon är det upp klockan halv sju och hemma vid femtiden igen som gäller så kanske blir det inte en lång träning imorgon, men lite träning kommer Sheila inte undan! Som sagt, NU ÄR DET HÅRDTRÄNING SOM GÄLLER! ;-)

(Verkar vara något fel på bilduppladdningen för det funkar visst fortfarande inte?)
Picture
 


06/20/2010 13:52

Hejsan!
Jag blir verkligen imponerad av dig på hur mycket du tränar och står i med dina hundar.
Du är superduktig.
Ha en riktig skön sommar tilsammans med dina fyrfotingar.
Kram Patricia

ReplyLeave a Reply.