Igår blev Sheila trimmad -vardagstrimmad denna gången, alltså lite mer än vanlig utställningstrimning då det växer ut så snabbt. Hon blev jättefin och jag hann ta bilder innan på henne (inomhusbilder pga dåligt väder).

Hade ju som sagt studiedag igår så mamma och jag åkte inom Arken (stor djurbutik på Svågertorp) där det inhandlades godishållare, en påse mini-frolic samt en ny leksag som är som en boll i gummi med ett snöre som man kan kasta. Sheila älskar dessa. När vi kom hem så kom Lisa och Wilma och vi tränade på vårt projektmoment "Gå fint". Wilma har utvecklats jättemycket sedan vi började så nu går det bara framåt -skönt!

Idag hade vi egentligen instruktörsutbildning men den var inställd så vi bestämde oss för att istället åka till Lomma brukshundklubb (där vi ska tävla på söndag) och träna där. Vi började med en dold platsliggning där Sheila satte sig upp precis när jag gått därifrån (?!). Kan dock vara pga att hon inte förstod att jag sa stanna kvar eftersom både jag och Johanna sa det samtidigt. Får hoppas att detta inte håller i sig nu för det vore ju katastrof...

Andra, tredje och fjärde gången gick dock bra och Sheila låg på sin plats i de fem minuterna vi var borta. Idag tränade vi på de vanliga momenten, inkallning med ställande, hopp sitt hopp, fjärrdirigering, rutan, läggande under gång osv. Rutan gick jättebra på första skicket, och jag testade att sätta godis på en blompinne för att förhindra att Sheila börjar nosa på marken när hon kommer fram till rutan. Som sagt, första skicket gick kanon, sedan en stund efter körde vi från ett annat håll till rutan och detta går nästan alltid dåligt då Sheila gärna dras till stället hon precis skulle springa till... Tillslut fick jag iallafall in henne rakt på (hon sprang till den vänstra konen ett par gånger först). Farten kan jag iallafall inte klaga på, herregud vad hon blir laddad när jag riktar in henne!

Allt annat gick kanon idag och det fanns inte mycket att klaga på, skönt! Är smått uppgiven över apporteringen just nu bara, eftersom det momentet gör att vi inte kan klara första pris förrän det sitter helt.. Som det ser ut nu är det tyvärr än lång bit kvar tills dess :-( Suck.

Imorgon är det träning med lydnadsgruppen och då blir det ännu mer rutan, vi ska klara det här!
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 


10/21/2010 06:00

Vilken snygging till syster man har tycker Caspian och Tindra

Reply
10/22/2010 13:37

Hejsan!
Hon är verkligen fin din Sheila.
Du undrade om vi tränar agility med Teo också.
Jodå det gör vi men han är ännu inte lika långt kommen som Abbe i träningen.
Abbe är otroligt lättlärd medans för Teo får det ta lite längre tid.
Vi har gått nybörjar och fortsättningskurs med Teo i agility.
Ha det så bra och lycka till på söndag.
Kram!

ReplyLeave a Reply.