Picture
Sheila på språng!


I tisdags var det valpkurs som vanligt och denna gång kom det betydligt fler än förra gången (dock så var det 10- förra gången och denna gången var det bara 0-nollgradigt). Idag tränade vi kontakt och aktiveringsövningar som slalom mellan benen och kryp under förarens ben. De flesta tyckte detta var jättekul!

Vi tränade även sitt stanna kvar denna gång vilket jag faktiskt blev förvånad över, hur duktiga många av ekipagen var! Jag minns att Sheila faktiskt lärde sig detta relativt snabbt men jag vet också hur många det är som inte får in "stanna kvar-momentet" på förrän efter flera månader, ibland t.o.m ett halvår. Efter en timme ute i kylan gick vi sedan in, fikade och hade lite teori. Nästa valpkurstillfälle blir på lördag och därefter är det två tisdagar kvar tills kursen är slut. Det är helt sjukt hur fort det går! På lördag ska jag och Johanna ha med våra egna hundar för att visa upp lite tävlingslydnad för våra valpkursare. Hoppas Sheila sköter sig, hehe... Men det är jag säker på att hon gör!

Jag tar nu ett litet juluppehåll från lydnadsgruppen men vi fortsätter såklart efter jul och nyår:) Kram!
 


12/10/2010 15:53

Hejsan!
Kul att höra att valpkursen går så bra.
Det är så härlig med valpar och deras mattar o hussar..
Jag har själv varit med och hjälpt till på några valpkurser och verkligen älskar det.
Så klart att Sheila sköter sig när ni ska visa lydnad.
Vore konstigt annars med en matte som är så duktig.
Ha en bra helg.
Vov o kram!!

Reply
Marie
12/12/2010 12:32

Hej!
Tack för din hälsning hos mig för ett tag sedan. Nu har jag återigen hittat till dig (hade din gamla bloggadress inlagd). Kul att höra att du tycker om min lille Lakritspuck. Jag är verkligen helnöjd med honom. Han har allt jag vill ha hos en cocker!
Roligt att du är så aktiv och hjälper till på kurser. Är själv sugen på att gå någon kurs till våren. Alltid kul med lite nya idéer och nya hundvänner.
Ha det gott! // Marie

Reply



Leave a Reply.