Igårkväll var det instruktörsutbildning igen och det var dags för allihop att redovisa om de grupper de varit och besökt (sökgrupper etc). Eftersom jag och två andra i kursen inte hunnit göra det så fick vi skriva egna specialarbeten och nosarbete (vi fick alla vars ett ämne). Jag fick brukssporten rapport och skrev därför ett arbete om detta. Tyvärr hann jag inte redovisa igår, klockan gick upp emot tio på kvällen när det var min tur så vi bestämde att jag skulle få redovisa nästa gång. Det var väldigt intressant att höra allt om bland annat sök, räddningshunden och tjänstehunden och vi höll som sagt på i nästan tre timmar.

Innan utbildningen så tränade jag och Johanna en stund på appellplanen. Jag måste säga att det här var det bästa träningspasset på länge, Sheila var kanon! Vi började med att lägga hundarna och köra en dold platsliggning på 5 minuter, allt gick utan problem. Sedan tränade vi fritt följ, inkallning med ställande, fritt hopp, rutan etc. Jag kan inte påstå att någonting gick snett idag faktiskt -skönt! Rutan gick utmärkt och Sheila hade riktigt bra fart in.

På torsdag blir det tyvärr ingen träning för vår del då jag har ett stort prov på fredag jag måste plugga till. Jag kan iallafall avslöja att jag nu fått hem PM till tävlingen nästa helg. Det är hela 23 stycken anmälda i klass II! Får bli intensivträning nästa vecka....

/Sanna
 

Leave a Reply.