Igår var vi på inofficiell bland och renras utställning i Anderslövs ridhus. Det var organisationen remas blandis som stod för denna tillställning och jag fick nys om den genom att jag känner Rebecca (domaren) som Johanna och jag tränade viltspår för innan.

Det var ca 50 stycken anmälda och både renrasiga och blandraser deltog. Klasserna var uppdelade efter ålder och kön och alla raser/blandraser tävlade mot varandra. I Sheilas klass var det tio stycken anmälda och i Sammys tre. På utställningen träffade jag Anna, som går i vår lydnadsgrupp på MBK och hon skulle ställa ut sina blandraser Zentha och Edward, som är importerad ifrån Spanien.
Zentha vann sin klass och Edwars blev BIM på utställningen, grattis Anna!

Hur gick det då för oss? Strålande kan jag säga! Sheilas klass delade de upp så att de mindre hundarna tävlade mot varandra respektive de större mot varandra eftersom klassen var så stor. Sheila skötte sig jättebra och vi VANN klassen med HP! Sheilas otroligt fina bedömning löd:

Mycket trevlig tik, bra temperament,
 bra över och underlinje, härlig päls, bra förbröst,
 bra öron, klor och tänder. Välvisad och samarbetsvillig

Därefter var det då Sammys tur att springa ett par varv i ringen tillsammans med två andra hundar, en långhårig shäfer som var två år yngre än Sammy (Sammy är född år 2000) och en collieblandning som även den var två år yngre. Trots åldersskillnaden tyckte jag att Sammy helt klart såg yngre ut än de andra två. Eftersom domaren hela tiden visat att hon tveklöst gillade stora hundar bäst så var jag säker på att Sammy skulle komma tvåa eller trea (han är inte direkt liten för att vara cocker, tvärtom, men de andra hundarna var ju betydligt större). Men ack så fel jag hade! Även Sammy VANN klassen med HP och fick samtidigt beröm för hur ung han såg ut i stegen och till utseendet jämfört med de andra! Hon fråga tillochmed om det stod fel årtal i katalogen, eftersom han såg mycket yngre ut ;-) Skönt att det inte bara är jag som ser det! Såhär lös Sammys fina bedömning:

Lugn och harmonisk hane, välvärdade bra tänder,
bra tassar och öron, bra över och underlinje, bra djup i bröstkorgen,
bra förbröst, välvisad och mycket samarbetsvillig

Efter en lång väntan med en massa aktiviteter (benletanden, spring på tid, barn med hund m.m.) så var det dags för de vinnande hanarna och därefter de vinnande tikarna att möta varandra. Först ut var Sammy som skötte sig utmärkt i ringen och blev 3:e bästa hane! SÅ STOLT MATTE JAG ÄR TILL VÄRLDENS FINASTE KILLE! 

Därefter var det dags för de vinnande tikarna att möta varandra och då gjorde de först samma sak som de gjorde med Sheilas förra klass (delade upp och tog de mindre hundarna mot varandra och de större mot varandra). Det blev många varv och gissa vem som vann? SHEILA SÅKLART!  Därefter fick Sheila möta den vinnande tiken i den andra klassen med de större hundarna. Dessvärre så vann den stora hunden över Sheila (som dessutom var domarens egen..?) men lika glada är väl vi för det för Sheila blev ju 2:a bästa tik!!!

Vilka stjärnor man har va? ;-) Jag kan säga att det helt klart var ett plus att de skötte sig så otroligt bra i ringen och att de var så glada hela tiden. Bilder kommer på våra fina priser. Vi vann bland annat diplom, medaljer, hundleksaker, koppel och halsband x2 och rosetter, bilder på dessa kommer!

Imorgon ska jag och Johanna hålla vår första valpkurs på Malmö brukshundklubb, spännande!!

  
 


11/16/2010 04:30

Absolut strålande stärnor men en stjärna till matte också. JätteGrattis!!!!

Reply
11/16/2010 09:39

Hejsan!
Grattis Sanna för resultaten för dig o dina hundar.
Men det är ju inte så konstigt för de är ju jättefina.
Hoppas kursen har gått bra ikväll.
Ha det så bra.
Kram!

Reply
11/16/2010 10:11

Grattis!

Reply
11/17/2010 07:55

Supergrattis till finfina resultat! Roligt att det gick så bra för er! :-) Kram

Reply
11/17/2010 10:19

Grattis :) så kul!

ReplyLeave a Reply.