Jag blir så irriterad! När man skrivit ett långt blogginlägg så när man ska publicera så är halv borta?! ÅH, så störigt! Orkar inte skriva om allt men här kommer en liten uppdatering iallafall!
Nu har jag äntligen slutat skolan för denna terminen, har med andra ord sommarlov! Eftersom det varit så otroligt mycket med skolan och alla konserter och prov så har jag inte hunnit uppdatera bloggen alls på senare tid. En hel del har dock hänt sedan sist! Sheila har varit och trimmats (lämnar henne på trimning när hon är jättelånghårig då det tar så lång tid att göra det själv då, och den tiden har inte jag för tillfället), vi har varit på klubben och tränat lydnad samt insteruktörsutbildning.

Nu frånochmed nästa torsdag är det sommaruppehåll och det lär det förmodligen snart också bli med instruktörskursen. Den är ju så otroligt lång med många timmar och mycket vi ska gå igenom men det är ju självklart då vi alla i slutet ska vara färdiga valp och allmänlydnadsinstruktörer! Vi har i sommar vars ett projekt som går ut på att man ska välja en ägare med sin hund (valfri) och sedan titta på hundens svaga moment som tex. inkallning med störning. Sedan ska man under ett par veckor lära hundägaren (som sedan lär hunden) detta moment och under tiden ska hundägaren skriva träningsdagbok för att jag sedan ska kunna se hur pass långt fram det går i träningen. När detta sedan är klart och man tycker att man kan momentet så ska jag både skrifltigt och muntligt presentera våra framsteg. Detta betygsätts i sin tur sedan av våra instruktörer. Spännande va?

I onsdags var jag på klubben (har varit ledig hela veckan) och tränade med Eva (med schäfrarna Donna och Hubba) och hon hjälpte mig med svårigheter vi har för vissa moment. Med svårigheter menar jag att jag är osäker på hur jag ska träna vissa moment för att de ska bli så bra som möjligt. Fick ett jättebra tips till rutan som jag planerar att prova nästa vecka på sista lydnadspasset (sedan är det sommaruppehåll). Jag är så otroligt glad att jag har Eva, utan henne är jag säker på att vår insats i klass 1 inte skulle bli hälften så bra som den blev! Eva var ju från början min och Sheilas unghundsinstruktör på Malmö brukshundklubb, sedan utvecklades detta till att jag fick några otroligt lärorika privatlektioner, så glad jag är för det, de har verkligen hjälpt oss fram!

I början av denna veckan har Sammy tid hos veterinären. Han har varit hängig den här veckan och inte alls verkat glad -han är den gladaste hunden på jorden så det är klart man blir orolig! Jag ber till gud att det inte är något allvarligt! Finaste Sammy. Vad vore jag idag utan honom? Det är ju han som stått bredvid mig när jag växt upp, det är ju han som stått bredvid mig på vägen till den jag är idag. Aldrig utan honom säger jag bara!

Nästa vecka börjar jag jobba (onsdag-fredag) och sen jobbar jag även nästa vecka. Jag ska jobba på min låtsaspappas jobb i Danmark och packa piprensare. Ska bli otroligt skönt med lite klirr i plånboken, det behövs det kan jag lova! Ska försöka ta lite bilder på min nytrimmade jycke också om det råkar bli fint väder någon dag! Ha det bra, nu är det äntligen sommar!( Hmn?)

/Sanna, Sheila och Sammy - www.sheilasammy.weebly.com
 


06/13/2010 16:30

Vad är det för fel på Sammy? :(

Tänkte höra med dig om du är redo för att starta i lydnadsklass 2 den 7 juli? Oxie BK ska nämligen ha lydnadstävling då och det hade ju varit perfekt, jag har anmält mig dit och tror att jag kommer att starta då iallafall. Vi kanske kan åka till Oxie BK någon dag och träna för omväxlingsskull? Längesen sist nuju. Kram.
Ps. Sista anm/betalningsdagen till Oxie-tävlingen är den 16 juni. Alltså om två dagar så att du vet.

Reply
06/14/2010 08:21

Han är hängig, ska till veterinären imorgon... :( Berättar mer ikväll!

Jag är inte riktigt redo, beror helt på hur träningen går med rutan nu när vi ska börja träna in ett annat sätt! Får väl se imorgon.. Ska vi träna innan utbildningen då kanske? :) Kram på er!

Reply
Johanna igen
06/14/2010 09:14

Det tycker jag att vi gör! :-)

Reply



Leave a Reply.