Igår var då vår stora debut i lydnadsklass II. Vi var otroligt nervösa vilket också stod i bedömningen, hehe... Värmen denna kväll var fruktansvärd, Sheila som är svart och har massor med päls hade det minst sagt tufft. Det var många från vår klubb (nästan alla i klass II var därifrån) och jag kan ju inte påstå att det var en jättebra dag för så många om man säger så. På den dolda platsliggningen, som för övrigt är Sheila säkra moment så satte hon sig upp(!). Som jag berättade iförrgår så har Sheila börjat löpa och ni vet ju själva hur löptikar är. Dock kan jag verkligen inte skylla på Sheila i detta då hunden bredvid Sheila (en flat) ställde sig upp och tittade efter sin matte, därefter skällde den i hela 3 minuter. Förmodligen var detta anledningen till att Sheila satte sig upp, surt men det är sånt som händer. Jag var efter platsliggningen nära att bryta eftersom vi förlorade 20 poäng på momentet och det skulle vi ju också göra på apporteringen så det kändes inte så himla hoppfullt vid detta laget.

Min underbara tränare (ledaren för lydnadsgruppen jag går i) fick mig dock att strunta i detta och bara ge järnet ändå. Första gången i klass II, det är ju inte hela världen direkt! Vi startade som nr 8 och gick in och gjorde en  minst sagt failat fritt följ. Jag var jättenervös och gick både fel och snett mest hela tiden, haha. Men Sheila skötte sig kanon, inget att klaga på hos henne. Läggande under gång gick hur bra som helst, dock så råkade jag sakta in så vi fick då ett poängs avdrag för det. På inkallning med ställande så skulle jag ställa henne vid hindret, vilket jag helt glömde bort så det blev ett väldigt nära ställande för man ju säga. Annars stannade Sheila skitfort och bra. Sedan var då det stora momentet för dagen -Rutan, eller sändande med ställande som det egentligen heter. Jag började med att rikta in Sheila och sedan kommenderade jag henne "framåt". Vad tror ni att hon gör? Jo, hon går klockrent in i rutan utan att tveka en sekund. Dock så nosade hon någon gång (brukar ju lägga godis i rutan, hehe) och jag reagerade då med att göra ett dubbelkommando vilket självklart drog ner på poängen. Men trots allt så finns det inte ord för hur chockad och lycklig jag var över att hon klarade helvetesmomentet, rutan! Härligt! 

Apporteringen behöver jag kanske inte skriva så mycket om, det blev precis som jag trodde, Sheila sprang fram till apportbocken, luktade på den och sprang sedan tillbaka. Inte oväntat med tanke på att vi inte är halvvägs med den än. Hopp sitt hopp gick kanon som vanligt, jättebra fart har hon, både över och tillbaka. Även fjärren gick kanon, dock så flyttade hon sig någon centimeter, synd för farten var helt utan anmärkning, hon gjorde det SÅ bra. Helhetsintrycket var som sagt, "nervös matte". Hehe, vad ska man säga? ;-)

Här kommer poängen från dagen, jag är trots 131 poäng och ett 3 pris sjukt nöjd med dagen! Det var otroligt synd med platsliggningen men det kommer INTE att hända igen, nu jäklar ska vi träna mycket platsliggning varje dag och även lägga ner så mycket tid vi kan på att få Sheila att apportera träapporter.

Lydnadsklass II Oxie Brukshundklubb den 7/7-10

Platsliggning - 5
Fritt följ - 7
Läggande under gång - 9
Inkallning med ställande - 8
Sändande med ställande  - 7
Apportering - 0
Fritt hopp över hinder - 10
Fjärrdirigering - 8
Helhetsintryck - 8


Picture
 


07/09/2010 15:18

Verkar ju ändå som att det gått bra trots låg poäng men huvudsaken är ju att man är nöjd!
Himla skoj också att rutan satt.. det skulle vara rena drömmen för mig just nu :D hehe

Reply
Jeanette
07/13/2010 13:01

Bra att ha läst igenom lydnadsprovsbestämmelserna innan man ska tävla!! Där står bl.a att tik som LÖPER inte får deltaga i lydnadsprov.
Inte schysst mot andra tävlande att göra det.
Mvh.Jeanette

Reply
Sanna
07/13/2010 13:07

Man lär sig av sina misstag :-) Jag är nu medveten om att man inte ska ha med löpande tikar på tävling, dock så sprutade jag henne med tikspray innan så det var inte en enda hane som reagerade. Ingen större skada skedd med andra ord!!

Reply
Jeanette
07/13/2010 13:55

Hunden som låg brevid din som reste sig upp...........kan det vara för att Sheila löpte???? Får vi aldrig reda på. Men som sagt bra att vara påläst innan man tävlar.

Reply
Sanna
07/13/2010 14:38

Nej, den gick flera steg mot sin matte och stod och tittade mot henne under hela tiden. Ja, och man lär sig som sagt av sina misstag och ingen skada skedd.

Reply
08/15/2010 07:47

Hej Hej på er!
Hoppas att allt är väl med er och att ni haft en riktigt skön och mysig sommar.
Härligt att se att ni är ute och åker båt.
Tränar du mycket med sheila?
Håller händer och tummar för allt ni tar er för!
Vov & Tass Ricco & Towe

ReplyLeave a Reply.