Nu har det gått ett himla tag sedan jag skrev senast. Har haft ett litet sommaruppehåll från i princip allt -inklusive bloggen. Mycket har hänt i sommar, jag har varit borta i två veckor (med en dags mellanrum) och då var jag bland annat i Kroatien en vecka och det var utan tvekan det bästa på hela sommaren! Sheila semestrade då under på ett litet hundpensionat utanför Tygelsjö och hon hade det så bra! Hundpensionatet skickade tillochmed ett par filmer på Sheila när hon lekte med resten av hundarna på pensionatet, en riktigt bra idé av ett hundpensionat tycker jag.

Annars har vi varit ute på mitt vackra sommarställe på Österlen ett par dagar där Sheila både fick spåra och träna lydnad (samt leka med min morfars pudel, Kim såklart). Viltspåret gick jättebra trots att vi glömde ta med oss blod... Smart matte där! Även lydnaden går jättebra som vanligt (är såå glad över att hon är så duktig med rutan) dock har vi fortfarande samma problem med apporteringen, jag har dock valt att inte träna detta på hela sommaren eftersom det är apportbocken hon inte har något intresse för så därför har vi inte kunnat göra några framsteg heller. Håller just nu på att stämma träff med en jätteduktig kenneluppfödare (kennel Skattkammarens, föder upp flat coated retriever) och jag hoppas att hon kan hjälpa oss så vi kan börja tävla igen. Det känns nämligen inte så lönt att tävla utan apporteringen då vi i princip måste ha full pott på allt...

Nu har lydnadsträningen äntligen börjat igen så där vi i torsdags och tränade igen. Härligt! Dessvärre kan jag inte ta några bilder med kameran just nu då jag blivit av med min laddare (otroligt klumpigt, jag vet). Men jag ska försöka leta rätt på den annars får jag helt enkelt köpa en ny. Annars är det jättebra med Sheila, hon är ganska så nyklippt (kortare än vanligt) och det underlättar så mycket nu på hösten när vi varit ute och hon drar med sig massa skit in. Jag har gått i skolan nu i en vecka (andra ring det här året) och det är kul med nya ämnen. Har räknat ut att jag faktiskt har hela tolv timmar med musikämnen per vecka! Dock är mitt schema SÅ mycket bättre det här året om man tittar på förra årets och det är jag jätteglad för, då jag får mer tid åt annat (bland annat lydnadsträning). Skönt! Hoppas alla haft en bra sommar, nu är det back on track som gäller!

Picture
 


09/17/2010 01:30

Skönt att du är tillbaka! :D

ReplyLeave a Reply.