Picture
Sheila in action

Picture
Sammy in action

Picture

Nu är julen (äntligen) slut och både hundar, mattar och hussar är nöjda med sina respektive julklappar.
Sammy och Sheila öppnade paket som om de aldrig gjort något annat på julafton och Sammy fick bland annat en röd namnbricka (formad som ett ben) med sitt namn och mitt nummer i (Sheila har ett likadant fast i guldfärgat) och ett nytt läderhalsband. Sheila fick  bland annat ett helt nytt svart koppel och halsband i läder och hundleksaker. Båda två fick självklart massor med gott också, de hälsar att oxdiamanter är det bästa som finns ifall någon undrar!!

Idag (tisdag) var min morfar från Stockholm på besök och jag fick massor med pengar till min Thailandsresa, tack morfar!! Imorgon bär det av till värmen för mig i två veckor och det ska bli SÅ härligt. Sheila åkte precis iväg till mina kusiner där hon ska vara fram till nyår och Sammy ska då få en massa uppmärksamhet och långpromenader tills dess, det gillar han. Hoppas att alla haft en riktigt god jul och med det önskar vi alla en god fortsättning :-) Hörs om två veckor!
 
Picture

Jullov

12/17/2010

5 Comments

 
Igår fick jag jullov från min minst sagt hektiska skola -härligt!! Och nu är det mindre än två veckor kvar till det bär av till Thailand :-)
Sheila löper ju runt nyår så då ska Sammy få bo hos min syster på deras nyinköpta gård tillsammans med Malou (bearded collie Sammy känt sen han de var små), Wilma (bouvier de flandres som är jämngammal med Sheila och stor som en häst) och med Tessla (min systerdotters lilla cockerpoo, också jämngammal med Sheila).
Sammy kommer ha det jättebra tillsammans med dessa tre vackra damer!

På tisdag är ju valpkursen slut så vi håller just nu på att hitta på vad vi ska göra denna gång för att få en så bra avslutning som möjligt. Sorgligt att det redan är slut men väldigt kul att alla tänkt fortsätta med unghundskursen till våren!
Det måste väl betyda att vi lyckats? ;-)

Ikväll blir en lugn fredagkväll framför TV:n vilket verkar uppskattas av hundarna som precis kommit hem efter en lång runda i snön.
Picture
Trevlig helg önskar vi!!

 
En liten summering från sist vi skrev:

* Lördag: Klockan 10.00 infann vi oss på klubben för två timmars valpkurs och denna gången fick Sheila följa med. Vi började med att visa upp lite tävlingsmoment för kursarna -de tyckte detta var jättekul :-)
Sheila var lite "ringrostig" eftersom det var så längesen vi tränade men det gick bra ändå. Därefter var det kursarnas tur att träna lite sitt stanna kvar, slalom mellan förarna och inkallning i grupp. Alla var jätteduktiga!

* Söndag: Vi hade födelsedagskalas för mig här hemma och då kom mina kusiner (som faktiskt tänkt skaffa cockervalp nu till våren), mina gudföräldrar samt min systerdotter med respektive. Min systerdotter har precis flyttat ner till Skåne igen efter ett par år i Norrland och studerande och har också skaffat en hund som hon hade med sig hem till oss. Hunden heter Tessla och är en cockerpoo, som är en blandning mellan cocker spaniel och pudel. Tessla var hur gullig som helst men väldigt blyg, hon höll sig mest till Sammy eftersom de träffats innan. Inte Sheila emot -hon var upptagen med att kolla ifall någon skulle råka tappa någonting från bordet.

* Tisdag (igår): Var vårt näst sista valpkurspass, det är helt otroligt vad snabbt det gått! Vi tränade bland annat kontaktövningar, söka efter föraren i skogen och nosarbete. 

 I måndags hade vi en riktig skönhetssalong här hemma, jag och hundarna. Det började med trimning för Sheilas del. Min ena trimmaskin (och bästa tyvärr) har gått sönder så det fick bli med hjälp av lite andra redskap samt med ryckning såklart. Någon som har ett tips på en bra trimmaskin? Trimningen tog ca 2 timmar och Sheila blev hur fin som helst men dock var inte behandlingen slut där inte!

Därefter rensade jag öronen på både Sammy och Sheila, smörjde på tassalva på deras trampdynor (rekommenderas nu när det är saltat på många gator) och borstade deras tänder. Inte det roligaste tyckte vovvarna men ack så glada de var när det var klart! ;-)

Sammy i full fart!!

Picture
 
Picture
Sheila på språng!


I tisdags var det valpkurs som vanligt och denna gång kom det betydligt fler än förra gången (dock så var det 10- förra gången och denna gången var det bara 0-nollgradigt). Idag tränade vi kontakt och aktiveringsövningar som slalom mellan benen och kryp under förarens ben. De flesta tyckte detta var jättekul!

Vi tränade även sitt stanna kvar denna gång vilket jag faktiskt blev förvånad över, hur duktiga många av ekipagen var! Jag minns att Sheila faktiskt lärde sig detta relativt snabbt men jag vet också hur många det är som inte får in "stanna kvar-momentet" på förrän efter flera månader, ibland t.o.m ett halvår. Efter en timme ute i kylan gick vi sedan in, fikade och hade lite teori. Nästa valpkurstillfälle blir på lördag och därefter är det två tisdagar kvar tills kursen är slut. Det är helt sjukt hur fort det går! På lördag ska jag och Johanna ha med våra egna hundar för att visa upp lite tävlingslydnad för våra valpkursare. Hoppas Sheila sköter sig, hehe... Men det är jag säker på att hon gör!

Jag tar nu ett litet juluppehåll från lydnadsgruppen men vi fortsätter såklart efter jul och nyår:) Kram!
 
Idag är det då sista dagen på vecka 48 och jag har spenderat dagen utomhus med hundarna och en sväng till stan för att köpa julklappar. Behöver jag säga hur mycket hundarna, speciellt Sheila, ääälskar snön?

Dock så är jag inte säker på att jag kan hålla med mina kära hundar i skrivande stund... Har nämligen fått ett mejl om att lydnadstävlingen nästa helg är inställd... :-( Känns jättetrist då det var den sista för i år och vi redan hade börjat ladda. Aja, finns ju inte så mycket att göra åt det just nu. Får väl "tagga" till Malmö Int i mars istället där Sheila iallafall ska få ta några varv i ringen efter ett helt år utan några utställningar på schemat.

Imorgon har jag ingen skola då alla mina lektioner är inställda (skönt), dock så blir det en hel del plugg ändå och förhoppningsvis ett par rundor med hundarna. Så skönt det känns att kunna säga det. Hundarna, alltså. Det känns så skönt att ha mina två hos mig hela tiden, varje dag. Vad skulle jag gjort utan dem?

Picture
 
Picture

Nu har det gått en hel vecka sedan jag skrev sist, detta för att det hänt så himla mycket och har med andra ord inte funnits tid för något bloggande. Detta har hänt:

* Jag har fyllt år och spenderade därför helgen på Spa i Varberg, hur skönt som helst kan jag säga då det var ett underbart, japaninspirerat spa!

* Jag har hunnit med ännu ett valpkurstillfälle

* Jag har haft miljontals grejer i skolan

* Och jag har bokat en resa till Thailand till mig och en kompis, samt betalat hela rutten idag!

Igår bestämde jag och en kompis oss för att åka två veckor till Thailand, då vi båda behöver komma bort ett tag och få lite sol och värme då vi haft ett fruktansvärt år båda två. Vi bokade alltså resan igår och idag blev den betald! Som de flesta säkert vet är det otroligt dyrt att åka till Thailand över nyår, särskilt när man beställer resan vid denna tiden, men vi lyckades ändå med någon form av enorm tur få direktflyg dit den 29/12, hotell och frukost till ett kanonbra pris! Dessutom till det fantastiska paradisstället Krabi!

Picture
Underbara Krabi, Thailand

Med andra ord kanske ni förstår varför jag inte haft tid att blogga, eller plugga för den delen!! I tisdags var det i vilket fall som helst valpkurs och pga Skånes snökaos och just nu kyla så var det bara fyra stycken som kom och vi bestämde oss också för att bara vara utomhus den första timmen för att sedan ha teori den andra. Allt gick hur bra som helst, jag körde förbudsövningar (med skål) med ena gruppen och Johanna körde inkallning och uppsökning av kontakt med andra.

Teorin bestod av att vi svarade på frågor om olika saker, som rumsrenhet, könsmogenhet, varför skäller min hund på bussar m.m. Mycket kul och intressant att kunna hjälpa till lite och få valpägarna till att förstå att allt de frågar om är helt normalt och INTE något som bara deras hund har "problem" med, samt att allt går att lösa med lite träning och "vänjning".

Nästa vecka görs halva träningspasset inomhus så att det inte bara blir teori! Just nu blir det tyvärr ingen träning för Sheilas del då vår träningsplan är fullständigt oanvändbar då den ligger vid en (otrafikerad) väg och det då skapats höga berg av vallar nu när det plogats. Till klubben har vi inte hunnit heller pga skolarbeten och annat så det blir bara lite träning inomhus när det finns tid. Nästa helg är det ju tävling igen och vi hållet tummarna för att den inte blir inställd!! Trevlig helg

/Sanna