Hann inte skriva igår efter tävlingen eftersom det är mycket som händer. Bloggen är rätt så oberäknelig just nu då det är mycket i vägen men jag ska göra så gott jag kan. Jag ska denna veckan turnera med skolan (sjunger i ett band) och då åka runt på olika grundskolor i Skåne så jag kommer få gå upp väldigt tidigt bland annat imorgon och på onsdag (07:15 ska jag vara på skolan..) På lördag åker jag till Paris, ska bli skönt att komma bort lite.

Eftersom klockan ringer strax innan sex imorgon så ska jag sammanfatta söndagens bravader kort. Vi hade en otrolig otur med vädret, det ösregnade hela dagen och var svinkallt. Jag fick nummer 16 i lottdragningen, vilket betydde att jag var sist ut. Först var det dold platsliggning och just när det var grupp 3 (den platsliggningen Sheila och jag var med i) öppnade himlen sig rejält. Sheila låg jättefint och när det gått nästan 3 minuter avbröt domaren platsliggningen eftersom en hund hade börjat gå runt och även bajsat på planen. Creds till Sheila som låg kvar!!

När jag kom tillbaka till Sheila igen blev hon såklart glad och lättad att det var över och förstod inte riktigt varför hon skulle lägga sig igen? Därav ett segt läggande...
Vi fick pga detta en 8 på platsliggningen, otroligt störigt eftersom det inte står med i regelboken att platsliggningen ska ske i 3 minuter TVÅ GÅNGER :-( Tycker det var dåligt överhuvudtaget eftersom det ändå i princip gått 3 minuter när domaren bröt, och alla hundar utom en (eller två?) låg kvar.

För er som inte vet är ju koefficienten 4 på platsliggningen vilket betyder att resultatet gångas med 4, så därför förlorade vi 8 hela poäng. Redan där visste jag att första priset var lååångt borta. Fast jag hade ändå inte väntat mig det ändå.

När det var vår tur att tävla hade Sheila suttit i bilen under hela tävlingen så hon var SUPER TAGGAD. Jag älskar att ha en taggad hund, det syns på hela henne hur kul hon tycker det är och hur mycket hon vill jobba. Antingen var hon FÖR taggad idag eller så får jag helt enkelt vänja mig vid det och var väldigt tydlig och nogrann? För egentligen så vill jag inte ta bort hennes enorma motivation, jag vill istället berömma henne för den och få henne att fortsätta känna denna glädje på planen. Idag blev det iallafall alldeles för många slarvfel (enligt mig). Sheila var som sagt övertaggad och jag väldigt nervös och inte riktigt med i hennes svängar.

Vi gjorde ett bra fritt följ (fick en 8) trots att det enligt mig kunde varit bättre. Domaren var enligt många, och också mig förvisso ganska snål med poängen och gav lätt nerdrag som tex. en 8 på läggande under gång osv. Inkallning med ställande idag var väl det jag kan "klaga" på. Sheila förstod nog inte riktigt att hon skulle stanna redan från början, haha. I det tillfället är det INTE bra att vara så taggad. Jag fick kommendera två gånger efter varandra, och ja, det blev inte bra. Vi fick en 5 på detta moment, väldigt trist eftersom det drar ner en hel del poäng! Kunde väl kanske tänka mig en 6 iallafall, men en 5? Nja, så dåligt var det väl ändå inte kan jag tycka...

Iallafall. Sheila klarade rutan idag trots att hon ställde sig lite för långt till vänster, men jag är faktiskt väldigt överraskad över att hon förstod direkt vad jag menade när jag kommenderade igen. Då gick hon raka vägen in i rutan utan att tveka och ställde sig så fint. Vi fick en 7 på detta moment. Duktig Sheila!

Apporteringen förstår ni nog hur den gick? Hon såg inte apportbocken men andra gången jag kommenderade så sprang hon dit, luktade på den och förstod inte alls varför vi skulle "leka" nu? Precis som vanligt, haha.

Resultaten av tävlingen kommer. Vi gick hem innan prisutdelningen, så Johanna fick ta min bedömning. Jag tror jag fick ca 133 poäng idag, men trots det är jag nöjd med min något övertaggade hund. Målet var ju som vanligt att klara rutan och det gjorde vi ju som tur var.


/Sanna
Picture
 
 
Imorgon startar vi för andra gången i lydnadsklass II... Får inte ha så jättestora förhoppningar med tanke på apporteringen som ännu inte funkar men jag hoppas vi klarar resten.

NERVÖST!

/Sanna
 
 
Igår blev Sheila trimmad -vardagstrimmad denna gången, alltså lite mer än vanlig utställningstrimning då det växer ut så snabbt. Hon blev jättefin och jag hann ta bilder innan på henne (inomhusbilder pga dåligt väder).

Hade ju som sagt studiedag igår så mamma och jag åkte inom Arken (stor djurbutik på Svågertorp) där det inhandlades godishållare, en påse mini-frolic samt en ny leksag som är som en boll i gummi med ett snöre som man kan kasta. Sheila älskar dessa. När vi kom hem så kom Lisa och Wilma och vi tränade på vårt projektmoment "Gå fint". Wilma har utvecklats jättemycket sedan vi började så nu går det bara framåt -skönt!

Idag hade vi egentligen instruktörsutbildning men den var inställd så vi bestämde oss för att istället åka till Lomma brukshundklubb (där vi ska tävla på söndag) och träna där. Vi började med en dold platsliggning där Sheila satte sig upp precis när jag gått därifrån (?!). Kan dock vara pga att hon inte förstod att jag sa stanna kvar eftersom både jag och Johanna sa det samtidigt. Får hoppas att detta inte håller i sig nu för det vore ju katastrof...

Andra, tredje och fjärde gången gick dock bra och Sheila låg på sin plats i de fem minuterna vi var borta. Idag tränade vi på de vanliga momenten, inkallning med ställande, hopp sitt hopp, fjärrdirigering, rutan, läggande under gång osv. Rutan gick jättebra på första skicket, och jag testade att sätta godis på en blompinne för att förhindra att Sheila börjar nosa på marken när hon kommer fram till rutan. Som sagt, första skicket gick kanon, sedan en stund efter körde vi från ett annat håll till rutan och detta går nästan alltid dåligt då Sheila gärna dras till stället hon precis skulle springa till... Tillslut fick jag iallafall in henne rakt på (hon sprang till den vänstra konen ett par gånger först). Farten kan jag iallafall inte klaga på, herregud vad hon blir laddad när jag riktar in henne!

Allt annat gick kanon idag och det fanns inte mycket att klaga på, skönt! Är smått uppgiven över apporteringen just nu bara, eftersom det momentet gör att vi inte kan klara första pris förrän det sitter helt.. Som det ser ut nu är det tyvärr än lång bit kvar tills dess :-( Suck.

Imorgon är det träning med lydnadsgruppen och då blir det ännu mer rutan, vi ska klara det här!
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 
 
Idag skulle Sheila egentligen trimmas men det blir imorgon istället. Ska försöka ta lite bilder på henne då, dock så ska hon inte trimmas riktigt för utställning denna gången utan mycket kortare eftersom hon drar in så mycket skit med all sin päls.

Ikväll har Sheila och jag varit ute i ca en halvtimme och tränat. Vi tränade allt det vanliga, inkallning med ställande, fjärrdirigering, läggande under gång, rutan m.m. Allt gick faktiskt jättebra, det enda jag skulle önska av henne är att hon håller huvudet högre när hon springer in i rutan... Hon har börjat lukta mot marken ibland och det får hon verkligen inte göra -inte bara med tanke på att hon kommer fel på det, hon tappar fart också! Någon som har något bra tips på hur detta kan förändras/förbättras?

Imorgon ska vi träffa Lisa och Wilma igen för lite projektarbete, har nämligen studiedag. Ska bli spännande att höra hur träningen har gått sedan sist. Ha en bra kväll!

Gammal bild på Sammy boy
Picture
 
 
I fredags täffade jag min projekthund +ägare (Lisa och Wilma) igen. Vi fortsatte träna fotingångar, kontaktövningar och gå fint ett par meter. Det gick jättebra och detta var tredje gången vi träffades. Vi planerar att ses på tisdag nästa gång (har studiedag då) för att för första gången testa detta utomhus och sedan ett par veckor framåt ska vi lägga till störningar, så som andra hundar, andra miljöer osv. Vi får se hur det artar sig helt enkelt!

När vi var klara åt jag middag med Lisa och Pia (min syster) i Vellinge och sedan åkte jag och hämtade Sammy som jag skulle ha i helgen. Jag kan inte med ord beskriva hur underbart det kändes att få ha båda mina hundar hos mig hela tiden. Sammy har bott hemma hos en "släkting" i Simrishamn nu ett tag men där ska han inte längre bo så just nu får jag ha honom lite och min syster honom lite.

Underbara, älskade Sammy. Han är utan några överdrifter den mest mysiga och goa cockerkille någonsin på sina 10 år. Det är mycket nu som händer och det gör ont i hela kroppen, i hela själen av att tänka på att Sammy inte längre kommer att bo hos mig på heltid. Detta kommer dock inte stoppa mig från att träffa honom så ofta jag kan.

Till något roligare... Jag, Sammy och Sheila var igår ute och fotograferade lite i det fina vädret (längesen!) och tränade lite. Hundarna hade jättekul, även jag trots att Sammy väckte mig halv åtta igår och kvar över sju idag.. Hehe, men det gör ingenting eftersom jag somnar om efter att de är kissade.

I fredagskväll fick Sammy sig ett riktigt bad med schampoonering och balsamering och därefter borstning, så nu är han för tillfället ren och fin. Sheila har som vanligt bitit Sammy i öronen, dragit honom i kopplet, pussat på honom m.m, allt för att få hans uppmärksamhet. Som tur är så är Sammy så genomsnäll så att han inte bryr sig. De tycker så mycket om varandra.

Vi tog idag (söndag) en långpromenad till Hököpinge kyrkby och tände ljus och hundarna sjöng. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan dem..
Här kommer lite bilder från igår, jag vet att hundarna är en aning otrimmade men en av dem ska faktiskt trimmas imorgon.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 
 
Igårkväll var det instruktörsutbildning igen och det var dags för allihop att redovisa om de grupper de varit och besökt (sökgrupper etc). Eftersom jag och två andra i kursen inte hunnit göra det så fick vi skriva egna specialarbeten och nosarbete (vi fick alla vars ett ämne). Jag fick brukssporten rapport och skrev därför ett arbete om detta. Tyvärr hann jag inte redovisa igår, klockan gick upp emot tio på kvällen när det var min tur så vi bestämde att jag skulle få redovisa nästa gång. Det var väldigt intressant att höra allt om bland annat sök, räddningshunden och tjänstehunden och vi höll som sagt på i nästan tre timmar.

Innan utbildningen så tränade jag och Johanna en stund på appellplanen. Jag måste säga att det här var det bästa träningspasset på länge, Sheila var kanon! Vi började med att lägga hundarna och köra en dold platsliggning på 5 minuter, allt gick utan problem. Sedan tränade vi fritt följ, inkallning med ställande, fritt hopp, rutan etc. Jag kan inte påstå att någonting gick snett idag faktiskt -skönt! Rutan gick utmärkt och Sheila hade riktigt bra fart in.

På torsdag blir det tyvärr ingen träning för vår del då jag har ett stort prov på fredag jag måste plugga till. Jag kan iallafall avslöja att jag nu fått hem PM till tävlingen nästa helg. Det är hela 23 stycken anmälda i klass II! Får bli intensivträning nästa vecka....

/Sanna
 
 
Har inte skrivit i bloggen på en lång tid pga omständigheter som hänt i mitt liv. Jag har valt att hålla detta utanför bloggen och bara fokusera på hundaktiviteter här.

Har missat drygt en månads träning och instruktörsutbildning efter allt som hänt men nu har vi börjat komma igång så smått igen vilket Sheila är väldigt glad för! Instruktörsutbildningen är inom en väldigt snar framtid färdig och jag är då utbildad valp och lydnadsinstruktör, kul! Var bland annat på instruktörsutbildning igår (söndag) från nio till två-tre ungefär. Vi gick då igenom allmänlydnadspasset som vi även tränade igenom med våra hundar. Vi håller just nu på med ett eget projektarbete där man ska träffa en hundägare med sin hund åtta gånger samt skriva träningsdagbok för att lära ut ett allmänlydnadsmoment. Vi har sedan en exemination troligen om ett par månader då vi kommer att lämna in vårt arbete och visa upp för en domare vad hunden och hundägaren lärt sig osv. Jag har valt Lisa, min systerdotter och hennes hund, Wilma som är en bouvier de flandres på 2 år. Vi har träffats två gånger och hon håller på att lära sig momentet gå fint med och utan koppel. Hittills har det gått bra.

Även vi ska kunna gå igenom alla allmänlydnadsmoment med våra egna hundar när utbildningen är slut och det var då detta vi tränade på idag. Det är väldigt enkla moment som tex inkallning med störningar, gå fint i koppel, sitta tyst i en bil, nosaktivitet, visitation, passivitet m.m. Sheila genomförde alltihop helt lysande, inga problem med allmänlydnaden här inte.

Nu är det bara två gånger kvar på instruktörsutbildningen +eximinationen och sedan är vi helt klara! En väldigt rolig grej ska hända nu i slutet på oktober, jag ska nämligen vara instruktör för min allra första valpkurs! Det är jag och min vän Johanna som ska hålla den tillsammans och det ska bli väldigt spännande. Mer om det snart!

Efter instruktörsutbildningen tränade jag, Johanna och hundarna en stund på appellplanen. Såhär såg momenten ut idag:

Dold platsliggning: Går kanon, Sheila verkar helt säker just nu.
Fritt följ: Går jättebra, Sheila är peppad.
Läggande under gång: Går vanligtvis utan problem men denna gången hände något och Sheila förstod ingenting. Det är bara för mig att påminna henne igen!
Inkallning med ställande: Har börjat köra med att lägga godis bakom henne och detta har gett väldigt fina resultat med en gång!
Rutan: Detta går vanligtvis hur bra som helst men de senaste två gångerna har Sheila gått och snusat vid den vänstra konen. Varför?
Apportering: Vi kör övningar här hemma, återkommer om ett tag om hur det gått.
Fritt hopp över hinder: Går vanligtvis jättebra men denna gången råkade Sheila för första gången slå i hindret ett par gånger. NOT GOOD
Fjärrdirigering: Detta går väldigt bra!

Jag kan faktiskt avslöja att vi nu har ett par tävlingar inbokade, men pga att vår apportering ännu inte är klar så gör vi bara så gott vi kan med de andra momenten! Första tävlingen är om lite mindre än 2 veckor, spännande! Imorgon är det instruktörsutbildning igen och kanske kan det bli lite träning då också?

/Sanna