Just nu sitter jag i skolan och fördriver tiden. Så varför inte ta tillfället i akt och blogga lite? Jag har en fråga. Vilken hundmat äter era hundar?

Mina äter Eukanuba cocker spaniel och har gjort det ett tag. Dock så funderar jag på att byta, mest för att prova något nytt. Sammy äter alltid lika fort och mycket (han är alltid hungrig känns det som), Sheila däremot äter mycket i perioder, men just nu är hon inte alls lika glad i maten som hon brukar. Hur är det för er?
 
 
I torsdags var det äntligen dags för lydnadsträning på klubben. Träningspasset gick bra och bäst gick helt klart, fritt följ. Sheila gick så fint på min vänstra sida och var med på alla svängar och halter. Skönt! Hopp sitt hopp däremot behöver vi träna på. Vi har ju inte tränat det på hur länge som helst eftersom vi knappt varit någonting på klubben detta året så nu är det dags att köra igång med det igen!

De senaste dagarna har Sammy haft ont i sitt ena öra, han skriker till när man rör vid det och jag undrar vad det kan vara. Det luktar som det ska och han mår helt bra i övrigt. Kan det vara öroninflammation? Blir det inte bättre så får det bli ett besök hos veterinären, vilket vi ändå snart borde göra, snart dags för skithundarna att få sin vaccination nämligen. Hoppas att alla haft en bra helg!

(Bilden nedan: Sammy och jag för X antal år sedan,på Oxie brukshundklubb)
Picture
 
 
Helgen spenderades i Jägersro i stora tält på Malmö Internationella utställning. Detta pga, som de flesta säkert redan vet, att Malmö mässan håller på att byggas om. Det var rätt rörigt i tälten med mycket folk på stora ytor men i övrigt så tyckte iallafall jag att det funkade bra.

På lördagen var det då utställning för min och Sheilas del. Det var många fina cockrar och ansikten man kände igen, dock så tycker iallafall jag att just utställning är en rätt stressig miljö att vara i, folk är inte riktigt "in the mood" för att prata med andra hundägare på samma sätt på dessa stora utställningar som på de mindre samt som på lydnadstävlingar. Själva utställningen gick bra, Sheila skötte sig jättebra i ringen och fick utlåtandet "Very good" (nya regler som gäller detta året där man inte längre får band utan istället bara utlåtandet).

Alla domare har olika smak och tycke, vilket förmodligen vi alla märkt vid detta laget och man såg direkt vilken färg som föll denna domare i smaken, på långa vägar ;-) Sheila fick bra bedömning och vi är nöjda. Såhär löd den:

Typical feminine head. A little straight in front. Correct topline. Sufficient angulation in front, excellent in back. Good depth of chest. Moved suffientely.

Lördagkvällen spenderade vi (Sheila och jag) hos min moster och mina kusiner i Bjärred där vi hade en jättemysig kväll innan det var dags att gå och lägga sig för att vara utvilade till följande dags bravad. Vi var på utställningen lite innan nio och skrev in oss vid lydnadsringen (ring 1). Därefter tog det ca 4 timmar tills vi äntligen skulle in i ringen. Sheila skötte sig jättebra till en början men sedan gick bensinen helt ur henne. Detta kan jag verkligen förstå med tanke på hur länge vi väntat och gått runt innan vi skulle in och tävla och med tanke på att vi spenderat halva lördagen i samma stoj och stim.

En sak som dock var lite synd var att Sheila var sååå nära att klara rutan. Det var en väldigt påfrestande miljö för henne med folk och hundar runtomkring men trots det långa avståndet till rutan i grus (som vi aldrig tränat på förut) så räckte det inte enda fram. Hon var typ 2cm utanför när jag kommenderade en gång till och hon gick till vänster istället. Synd, men hon var iallafall på rätt väg min lilla tjej. Det var efter rutan som Sheila inte riktigt orkade mer så därefter nollade vi två moment och landade på ett tredje pris.

Jag är iallafall jättenöjd med dagen trots detta för Sheila visade verkligen att hon ville och vi fick många fina ord av domaren om hur bra samarbetet var mellan oss och hur mycket hon såg ut att älska det hon gjorde. Trots 3 nollade moment (med rutan och apporten) så fick vi en 9 på helhetsintrycket och det är inte fy skam tycker jag! Fick förresten 8,5 på det fria följet och det tyckte även jag var kanon för min trötta hund.

Ser fram emot träningen på torsdag, nu är det minst sagt dags att sätta igång igen!!! Här kommer bilderna från helgen, dock varken tagna med det bästa ljuset eller kamera.
Picture
Picture
Picture
Picture
Dålig ståbild tagen av min käre mor ;-) www.tomeandyou.blogspot.com

Picture
Sheila med priset vi vann på lydnaden

Picture
Trött efter en intensiv helg?

Picture
Mattes älsklingar!!

 
 
Sheila tackar så hemskt mycket för alla grattis! I måndags fick Sheila en 2-timmars trimning och idag var det extremt långhåriga Sammys tur. Och tur var väl det för Sammy såg ut som en riktig punkare med riktigt lång lugg som hängde fram över ögonen -hihi. Nu är de båda två hur fina som helst och Sheila fick sig även ett bad med föning efter nu ikväll. Nu börjar det ju dra ihop sig till utställningen på lördag!

Ikväll skulle vi egentligen åkt till brukshundklubben för att träna med lydnadsgruppen men vi ställde in pga hemskt väder. Det haglade, regnade, blåste och snöade på samma gång. Inte alls kul väder att träna i :-( Vi gör ett nytt försök imorgon och hoppas på bättre väder. På söndag är det ju dags!

/Sanna
 
 
Picture

I söndags fyllde Sheila 3 år. Det är helt sjukt vad tiden går... Känns som att det var igår vi var på kennel Cockett och skulle hämta hem lilltjejen. Jag är så otroligt stolt över den hon blivit. Hon är en pigg, utåtriktad liten tjej med mycket humor! Sheila och jag fick redan från början väldigt bra kontakt och hon har följt i mina fotspår sedan dess. Sheila är otroligt lättlärd och har massor med "will to please" i sig, vilket verkligen visat sig inom framförallt lydnaden. Hon är alltid lika taggad på träning, trots att det ibland kan bli väldigt strikt, vilket får många hundar att tröttna, men inte Sheila. Varken jag eller Sammy, som Sheila ser mer upp till än vad hon gör med någon annan, hade velat spendera ett liv utan denna lilla följeslagare i vårat liv -för utan henne skulle vi inte vara de vi är idag.

Sheila fick god mat på sin födelsedag, dvs mjukfoder i kycklingsmak, och till efterätt blev det ett grisöron. Självklart fick även Sammy ett, hehe. Hennes (och Sammys) födelsedagspresent kommer antingen till helgen eller lite senare. Det är en rätt dyr present och Sammy fyller ju den 2 april (dvs väldigt snart) och då är det lika bra kan jag tycka.

I lördags var vi på instruktörsutbildning igen, vi mattar då -hihi. Vi pratade om MH-test, hur man bedömmer, vad de olika figuranterna har som uppgift osv. På torsdag är den lydnadsträning igen och i helgen utställning + tävling! Vi är lite nervösa eftersom vi knappt haft tid att träna alls pga skolarbeten men det får gå som det går. Det ska bli väldigt kul iallafall!